< Kaikki uutiset

Graphisoftin näkemyksiä CDE:n tulevaisuudesta

10.8.2017Lasse Koppeli

Rakennusala

Jotta AEC alaa voidaan palvella tehokkaammin, Graphisoftin BIMcloud avataan useammalle ArchiCAD-käyttäjälle sovellusrajapinnan (API) kautta. IFC on edelleen tärkeä Graphisoftille ja Nemetschek-konsernille kokonaisuutena mutta sovellusliittymä mahdollistaa suuntayhteydet, jotta kolmannet osapuolet voivat kysellä tietoja ja manipuloida BIM-tietojen ominaisuuksia.

CDE

BIMcloud ja Bluebeam palvelevat kriittisissä rooleissa kaikissa vaiheissa esikäsittelystä operaatioihin (kuva). Nemetschek-konserni näkee Bluebeamin olevan yhteisen tietojärjestelmäympäristön (CDE) ratkaisu ja kilpailee näin ollen konsernin tärkeimpien kilpailijoiden (Autodesk, Bentley, Trimble) ja tärkeimpien CDE-ratkaisujen kanssa.

CEO Victor Varkonyin mukaan avainasiat onnistuneessa CDE:ssä on, että ne ovat verkkopohjaisia. Tällä hetkellä Bluebeamin lippulaiva on työpöytätyökalu Revu ja sen työpöytäratkaisuun pohjautuva pilviyhteys Bluebeam Studioon. Tämä ei ole sama asia kuin täysin verkkopohjainen työkalu, joten se on Bluebeam Studion tuote, jonka Varkonyi kertoi lehdistölle olevan osa, joka voi toimia Nemetschek-konsernin CDE:na.

Lue laajemmin yrityksen tulevaisuuden linjauksista

Sivustomme käyttää evästeitä