ArchiCAD SE 2018

Täysiverinen tietomallinnusohjelma omassa hintaluokassaan

ArchiCAD Start Edition on suorin tie rakennustietomallinnuksen maailmaan. Kustannustehokkaassa paketissa on kaikki, mitä tietomallinnuksessa tarvitaan; ainoastaan suurissa projekteissa tarvittavia ominaisuuksia on karsittu. Muihin saman hintaluokan ohjelmiin verrattuina SE:n ominaisuudet ovat edukseen.

ArchiCAD SE tarjoaa suunnittelijalle suorituskykyiset välineet laadukkaan, kolmiulotteisen tietomallin luontiin 2D-piirustusohjelmien hintaan. SE on pienemmälle suunnittelutoimistolle riittävän monipuolinen ja silti edullinen ohjelma. Tietomallinnusominaisuuksiltaan se on lähes identtinen täysversion kanssa. Tietomallin luonti suoraan 3D-ympäristössä on myös SE-työskentelyn perusta. Malli tuottaa ja päivittää kaikki tarvittavat pohja-, leikkaus- ja julkisivukuvat, eikä ristiriitaista tietoa synny.

Varma valinta

Helppo siirtyminen tietomallinnukseen

Tietomallinnus on rakennusalan ja ennen kaikkea koko yhteiskunnan yhteinen etu. Onkin luontevaa, että niin tilaajat kuin viranomaisetkin vaativat tietomallintamista yhä enemmän. Suomessa laaditut yleiset tietomallivaatimukset kertovat alan kehityksestä.

Tietomallinnukseen siirtyminen edellyttää kuitenkin uusien toimintatapojen omaksumista ja investointeja työkaluihin – myös suunnittelijalta. ArchiCAD SE:n myötä kynnys tietomallinnuksen maailmaan on matalampi kuin koskaan.

Tutustu yleisiin tietomallivaatimuksiin

Sijoitus omiin työmahdollisuuksiin

ArchiCAD Start Editionin hankkiminen on suunnittelijalle kuin talletus kuluttomalle pankkitilille: Kun ohjelman on kerran ostanut, saa sitä käyttää täysin ilman päivitys- tai ylläpitomaksuja. Jos jossain vaiheessa huomaa ArchiCAD SE:n ominaisuuksien loppuvan kesken, voi sen vaihtaa ArchiCADin täysversioon ja ohjelmasta jo maksettu hinta hyvitetään kaupan yhteydessä. Luonnollisesti ohjelman voi myöhemmin päivittää myös uudempaan SE-versioon. Onko fiksumpaa tapaa aloittaa tietomallintaminen?


SE 2018:n uudistukset

Porrastyökalu

ArchiCAD 21 sisältämä, kauan odotettu Porras-työkalu on mukana myös SE 2018:ssa. Se hyödyntää Graphisoftin patentoimaa ennakoivan suunnittelun (Predictive Design™) teknologiaa. Intuitiivisuus on ollut merkittävä tekijä ArchiCADin alkuajoista lähtien. ArchiCAD 21n sisäinen laskenta sovittaa porrasta paikallisiin ja yleisiin standardeihin, jotta suunnittelija voi keskittyä rauhassa omaan työhönsä. Näin hankalasta tehtävästä tulee antoisa. Seuraavan sukupolven Porras-työkalun käyttö on luovaa, tuotteliasta ja nautittavaa – samasta syystä käyttäjät rakastavat myös ArchiCADiä.

Kaide-työkalu

Myös uusi Kaide-työkalu laajentaa suunnittelija mahdollisuuksia luoda helposti kompleksisia, assosiatiivisia kaiteita portaille, luiskoille, seinille, katoille tai maastoon. Kaidetyyppejä voi määritellä valmiiksi ja sijoittaa ympäristöön yksinkertaisesti klikkailemalla.   

3D-tyylit

3D-tyylejä voi tallentaa suoraan käytettäviksi Näkymissä. Jos tyyleihin tehdään muutoksia, ne päivittyvät automaattisesti kaikkiin näkymiin.

Rakennusmateriaalit ja profiilit GDL-elementeiksi

Rakennusmateriaaleja ja profiileja voi käyttää GDL-objekteissa. Tämän takia niitä voi hyödyntää huomattavasti tehokkaammin entisten täytteiden ja pintojen sijasta, minkä lisäksi nyt onnistuu myös materiaalimäärien merkitseminen (labeling) ja taulukointi. 

Elementtien luokitusten hallinta

ARCHICAD START Edition 2018 myötä elementtien ja vyöhykkeiden luokitteluun tarjotaan joustava tuki kansallisille tai toimistokohtaisille standardeille sekä eri osapuolien yhteistyölle. Uuden luokittlun avulla muutokset hoituvat keskitetysti ja hetkessä.

Käyttöympäristö

ArchiCAD SE 2018 toimii 64-bittisessä ympäristössä (Windows 7, Mac OS X 10.7 tai uudemmat) ja hyödyntää kahta prosessoriydintä.

Katso järjestelmävaatimukset

SE toimii CodeMeter-suojausmoduulilla tai ohjelmistopohjaisella suojauksella. Oletuksena se toimitetaan CodeMeter-suojausmoduulilla suojattuna versiona. ArchiCAD SE 2018 avaa SE-versioilla 2006–2017 ja ArchiCAD 8.1 tai 9:llä tallennetut tiedostot. Vanhasta SE-versiosta voi siis siirtyä uusimpaan.


SE 2018 verrattuna ArchiCAD 21:een

ArchiCAD SE:n työkalut vastaavat pitkälti täyden version työkaluja. Muunne on yksi ArchiCADin uusimmista työkaluista, ja se löytyy myös SE:stä. Sen avulla vapaiden muotojen luominen ja muokkaaminen on helppoa ja nopeaa. Mallia voi täydentää juuri oikeanlaisilla yksityiskohdilla, jos valmista objektia ei siihen hätään muuten löydy. ArchiCAD 21:n uudet Porras- ja Kaide-työkalut löytyvät myös SE 2018:sta.  Pilarit ja palkit voi tarvittaessa mallintaa kaltevina – muunteeksi muuntamalla vaikka kartioina tai kiilavina. Kaikki mallinnettu materiaali on listattavissa määrälaskennan kautta. Periaate on, että jos rakennusosa tai mikä tahansa objekti on mallinnettu, se listautuu automaattisesti saman tien taulukoihin ennalta määriteltyjen kriteerien mukaisesti.

Merkittävimmät erot:

  • SE-versio ei tue ArchiCADin tiimityöskentely-ominaisuutta.
  • Jokainen planssi tallennetaan erikseen, sillä tulostussarja-ominaisuus, eli järjestelyikkunan neljäs välilehti, ei kuulu SE-versioon.
  • SE-versiolla tallennetut tiedostot toimivat ArchiCADin täysversiossa, mutta täysversion tiedostoja ei saa tuotua SE-versioon.
  • SE-versio ei sisällä ArchiCADin Cinerenderiä.

Katso ArchiCAD-versioiden vertailutaulukko


Lisäosat SE:ssä

Samat kolmansien osapuolten ilmaiset tai erikseen hankittavat laajennukset, jotka toimivat täysversion kanssa toimivat useimmissa tapauksissa suoraan myös SE:n kanssa. Tutustu laajennuksiin.

Myös ilmainen suomalainen Peruskirjasto 19 kannattaa ottaa käyttöön. Siinä on suomalaiseen suunnitteluun tyypillisiä objekteja, kuten MS- ja MSE-puitteiset ikkunat, sauna- ja väestönsuojavarusteet.

ArchiCAD SE pystyy laskemaan auringon kierron mukaisen varjoanalyysin, jonka avulla valon ja varjojen lankeamisen tutkiminen on havainnollista. Renderointeihin ArchiCAD SE 2018 käyttää edelleen sisäistä moottoria, jolla onnistuu myös animaatioiden tekeminen. ArchiCAD SE 2018:ssä ei ole ArchiCADin täyden version CineRender-moottoria, luonnosrenderointia eikä vanhempaa Lightworks-moottoria. Hyviä visualisointeja voi tarvittaessa tehdä esimerkiksi Artlantiksen avulla.

Koska SE-versio käyttää samoja objektikirjastoja kuin täysversio, ovat siellä määritellyt lamppujen ja IES-valojen ominaisuudet käytössä renderoitaessa mallia täysversiossa tai ulkoisissa renderointiohjelmissa. SE:ssä IES-valojen lisäominaisuudet eivät ole käytössä.

SE 2018 käyttäjä voi tallentaa mallinsa BIMx-hypermalliksi, jonka voi lähettää asiakkaalleen iOS- tai Android-laitteella katseltavaksi. Loppukäyttäjät eli tyypillisesti suunnittelijan asiakkaat voivat ladata BIMx-mallien katseluohjelman ilmaiseksi myös PC- ja macOS-laitteisiin.


Käyttäjä kertoo

"Ideoiden visualisointi on kaiken A ja O. Toimin tila- ja sisustussuunnittelijana haastavissa remonttikohteissa, joissa pelkät hyvät ideat eivät myy. ArchiCADin avulla voin havainnollistaa tilaa parhaalla mahdollisella tavalla, mikä puolestaan auttaa asiakkaitani päätöksenteossa. Voin käden käänteessä esitellä asiakkaalle seinien siirrot ja uudet pintamateriaalit ennen toteutusta. ArchiCADin ansiosta saan kaikki piirustukset automaattisesti yhdestä mallista ja muutokset yhdessä piirustuksessa päivittyvät muihin välittömästi. Markkinointikuvien viimeistelyyn käytän Artlantista, joka toimii ArchiCADin kanssa saumattomasti ja tuottaa laadukkaita kuvia nopeasti. Arvostan ArchiCADissä myös laajaa valmiiden objektien valikoimaa. Omia luomuksia on helppo tehdä, jakaa ja markkinoida. Kaiken kaikkiaan ArchiCAD on todellinen valtti siis myös tila- ja sisustussuunnittelussa."

Sebastian Sandelin, muotoilija ja sisustussuunnittelija (SI)


Hinnat

Katso tuotteiden hinnat hinnastosta.


Kysy lisää


Mari Suominen
020 741 9708
Iina Ormaa
020 741 9717
Jani Vesterinen
020 741 9712

Lisää

Suomenkielinen manuaali

Videotutoriaalit

Järjestelmävaatimukset

Aloituspohjat

BIMcomponents.com

Sivustomme käyttää evästeitä.