GRAPHISOFT_Archicad_White_RGB

Archicad 25

Building together

 

Lataa Archicad 25:n uudet ominaisuudet -opas

25

Mitä uutta se tarjoaa?

Yhteistyö

Sujuvampaa yhteistyötä LVI- ja rakenneinsinöörien kanssa.

Suunnittelu

Suurempi suunnittelun vapaus, parempi käytettävyys ja navigointi, tarkempi määrälaskenta.

Visualisointi

Realistiset varjot ja muokattavat pintatekstuurit. Laadukkaampi renderointi.

Dokumentointi

Entistä tarkemmat määrätiedot sekä laskentasääntöjen parannuksia. Vyöhykkeiden ja LVI-elementtien selitteiden ehdollisia ominaisuuksia.

Yhteistyö

Laadukas, toimiva rakennus on aina suunnittelijoiden, arkkitehtien, insinöörien ja urakoitsijoiden yhteistyön tulos. Archicad takaa yhteistyön avoimuuden. Archicad tukee yli 40 vienti- ja tuontitiedostomuotoa, kuten DWG, PDF, XLS, sekä nykyaikaisia Open BIM -muotoja IFC ja BCF, jotka ovat valmistajasta riippumattomia alan standardeja..

Uusi natiivi Survey Point

Koordinoi sujuvammin Archicadin uudella natiivilla Survey Pointilla. Survey Pointin avulla käsittelet helposti ja keskitetysti tosimaailman koordinaatteja kaikissa Open BIM -työnvaiheissa. Survey Point tukee IFC- ja BCF-tiedonsiirtoa sekä toimii paremmin yhteen perinteisten (esim. DWG) tiedostomuotojen kanssa.

Rakenneanalyysimallin parannukset

Valmistajien poikkileikkausten automaattinen viitoitus rakenneanalyysimallin viennissä 

Säästä aikaa ja vaivaa vaihtaessasi tiedostoja rakenneinsinöörien kanssa. Kun viet rakennuselementtejä osana SAF-pohjaista tiedonvaihtoa, Archicad 25 yhdistää ne automaattisesti valmiisiin profiileihin, jotka perustuvat esimääriteltyyn tai mukautettuun tietokantaan.

Luontisääntöjen parannuksia

Luontisäännöt vähentävät rakenneinsinöörien turhaa käsityötä rakenneanalyysimallin parissa. Archicad 25 sisältää nyt uudistuksia: korvausprofiilin oletussijainti, rakenteellisten tukien luonti ja sijoitus, 2D-elementtien päällekkäisten osien poisto sekä yhdistysetäisyyksien tarkempi määritys.

Kuormien käsittely rakenneanalyysimallissa

Insinöörien ja arkkitehtien välinen yhteistyö sujuvoituu. Tietoa ei häviä, sillä Archicadin rakenneanalyysimalli tukee nyt paremmin kuormia ja niihin liittyviä tietoja – myös SAF-tiedostoissa. 

Yhteentoimivuus Revitin kanssa

Parempaa yhteistyötä ohjelmistojen välillä

Aiemmin erillisen laajennuksen vaatinut Revit-tiedonsiirto on nyt integroitu Archicadiin. Revit-tiedonsiirto helpottuu aina uusimpiin Revit 2021 -tiedostomuotoihin saakka. Vie 3D-malli Revit-muodossa ja tuo 3D-RVT-tiedosto viitteeksi Archicadiin. Archicad tukee nyt Revitin suunnittelualasuodatinta (Discipline): Archicad näyttää viitteenä tuodun Revit-tiedoston oikeanlaisena.

Helppo siirtyminen Revitistä Archicadiin

Hyödynnä olemassa olevia projektitiedostoja siirtäessäsi tietoa Revitistä Archicadiin – RFA-/RVT-geometriatuonnin ansiosta. Archicad 25 tukee tuoreinta Revit 2021 -versiota.

 

Suunnittelu

Laadukas suunnitelma loistaa yksityiskohdillaan. Archicad 25 auttaa sinua työskentelemään järkevämmin ja menestymään monin pienin tavoin. Voit mallintaa entistä luontevammin, tarkemmin ja tehokkaammin.

Uusia kalusteita asuntoihin ja liiketiloihin

Archicadin sisäinen objektikirjasto tarjoaa 39 uutta ajanmukaista kalusteobjektia: uusia keittiömoduuleja, vuodesohvia, naulakoita, verhoja, pöytiä, mattoja, grillejä. Archicad-kirjasto kattaa jo yli 1 300 objektia!

Nopea siirtyminen 2D:n ja 3D:n välillä 

Työskentelet 3D:ssä, mutta saatat aika ajoin haluta muokata jotain 2D:ssä. Se käy nyt äärimmäisen näppärästi: valitse vain elementti ja avaa se missä tahansa muussa näkymässä. Vaihto takaisin 2D:stä 3D:hen on yhtä helppoa.

Monikulmaiset Aukot

Archicadin määrälaskenta on yhä tarkempi. Voit luoda seiniin monikulmaisia läpivientejä ja vapaamuotoisia reikiä LVI-elementeille, mikä tarkentaa määrälaskentaa.

Rhino 6/7 Live Connection -parannukset

Tuo ja vie Rhino 6- ja 7- tiedostoja kätevästi, kun haluat hyödyntää tämän alan edistyksellisimmän vapaamallinnusohjelmiston voiman. Jatka luomuksesi kehittämistä ja dokumentointia Archicadissä.

 

 

Porras-työkalun parannukset

Uusi porraslaskentatapa: Jännettä pitkin

Määritä porrasaskelmiin säädösten mukainen etenemä. Vanha laskentatapa Kaarta pitkin on yhä valittavissa.

Askelmien uudet symmetriavaihtoehdot kaikissa kiertotyypeissä

Askelmien uusi kiertotyyppi: epäsymmetrinen.

Määritä ja muokkaa yksilöllistä portaikkoa tahtosi mukaisesti, helposti ja nopeasti.

Porraslepotasojen parempi hallinta

Lepotason pituuden ylijäämän voi nyt automaattisesti jakaa tasan joko lepotason etureunasta tai takareunasta. Tästä on hyötyä, kun olemassa oleva portaikko pitää sovittaa muuttuneeseen suunnitelmaan.

Visualisointi

Arkkitehtuuri vaatii muutakin kuin teknistä suunnittelutaitoa. Ideat pitää pystyä havainnollistamaan ja kommunikoimaan todellisuuteen pyrkien. Archicad 25 tarjoaa uusia mahdollisuuksia tilantunnun ja vuorovaikutuksen kohentamiseksi.

Pintatekstuurit leikkauksissa ja julkisivuissa

Havainnollista suunnitelmasi todentuntuisella tarkkuudella. Archicadissä näytät pintatekstuurit suoraan leikkaus- ja julkisivukuvissa – unohda erilliset kuvankäsittelyohjelmistot.

surface-textures-1024x529

 

Todentuntuiset, pehmeävarjoiset 2D-täytteet tekstuureissa

Esittele suunnitelmasi yksityiskohtaisesti ja eloisasti. Käytä pehmeitä varjoja korostaaksesi pintojen reunoja ja syvyyseroja leikkauksissa ja julkisivuissa. Korvaa tekstuureja vapaavalintaisilla kuviotäytteillä. Asiakkaasi saa paremman käsityksen mallista, ja sinä saat ehdotuksellesi nopeamman hyväksynnän.

 

 

Natiivi Metal-grafiikkatuki (Mac)

3D-renderointi Macissä on ennennäkemättömän nopeaa. Archicad hyödyntää nyt Applen uutta grafiikkateknologiaa, joka korvaa Open GL:n. Metalin suora GPU-yhteys nopeuttaa renderointia merkittävästi.

Dokumentointi

Pidä pakka koossa virheettömällä dokumentaatiolla, joka pysyy automaattisesti mallisi tasalla ja mukautuu paikallisiin vaatimuksiin.

Monipuolisemmat Ehdolliset esitystavat

Havainnollista suunnitelmasi entistä ymmärrettävämmin ja joustavammin parannetuilla Ehdollisilla esitystavoilla: pintamateriaalien ja taustatäytekynien korvaus RGB-värein, pinnan läpinäkyvyys, leikattujen ja leikkaamattomien pintojen ääriviivojen piilotus mallinäkymissä.

* Pinnan läpinäkyvyys ja pinnan RGB-värivalinta tulevat saataville seuraavissa Archicad 25 -päivityksissä.

 

LVI-elementtien uudet selitteet

LVI-dokumentointi on sulavampaa: näytä LVI-elementtien tietoja automaattisilla selitteillä.

Screenshot-2021-06-10-at-13.04.45

 

Archicad-lisenssin päivitys

Uuteen Archicad 25:een siirtyessäsi päivitä lisenssisi. Päivitystapa riippuu lisenssin suojaustyypistä (USB-tikku tai ohjelmistopohjainen).

Suojausmoduulipohjaisen yksittäislisenssin päivitys

Kytke USB-suojausmobuuli koneeseen, käynnistä Archicad ja päivitä lisenssi.

 

Suojausmoduulipohjaisen verkkolisenssin päivitys

License Manager Toolilla (LMT) vapautat kaikki lisenssivaraukset ja päivität lisenssisi.

Ohjelmistopohjaisen yksittäislisenssin päivitys

Kun Archicad käynnistyy, saat ilmoituksen uusista ohjelmistopohjaisen lisenssin päivityksistä. Päivittäminen hoituu suoraan avautuvassa ikkunassa.

Ohjelmistopohjainen verkkolisenssi

License Manager Toolilla (LMT) vapautat kaikki lisenssivaraukset ja päivität lisenssisi.

Osta suoraan verkkokaupasta tai soita meille

Katso valikoima ja vertaile hintoja verkkokaupassamme – tai anna myyntitiimimme auttaa!

 

mad-kauppa

 

Opi uudet ominaisuudet koulutuksessa

Osaaminen on suurin voimavarasi! Kun hallitset työvälineesi, voit keskittyä olennaiseen. 

Archicad 25-FIN:n uudet ominaisuudet, 20.01.2022

Archicad 25-FIN:n uudet ominaisuudet, 24.03.2022

Valitse koulutuskalenterimme valmiista tarjonnasta – tai kootaan yhdessä tiimillenne räätälöity kokonaisuus. Koulutuksia pidetään niin M.A.D.in viihtyisissä tiloissa Helsingin ytimessä, asiakkaan luona kuin etänäkin.

Tutustu koulutuksiimme

Jani Kiviaho

Jani Kiviaho

Myyntineuvottelija

050 582 6958

Mikko Kyläkoski

Mikko Kyläkoski

Myyntineuvottelija

040 142 0404

Mari Suominen

Mari Suominen

Myyntipäällikkö

040 831 6283

Jani Vesterinen

Jani Vesterinen

Myyntineuvottelija

0400 833 311