ArchiCAD

© C&J Arkkitehdit

Luovaa, tuottavaa ja nautittavaa suunnittelua arkkitehdeille

Arkkitehtisuunnittelu on muuttunut piirtämisestä rakennusten simuloinniksi. Pelkkä piirustus ei enää riitä tilaajalle. Tilaaja haluaa rakennuksesta mallin, joka sisältää kaiken suunnitelmaan sisältyvän tiedon.

ArchiCAD on rakennussuunnittelijan näkökulmasta kehitetty suunnittelijan työkalu. ArchiCAD-ohjelma pohjautuu ajatukseen rakennuksen simuloinnista. ArchiCADillä arkkitehti luo kolmiulotteista rakennusmallia.


ArchiCAD on rakennussimulaattori

ArchiCAD on suunnittelijan työkalu. ArchiCAD on kehitetty suunnittelijan näkökulmasta, mutta laajennusmahdollisuudet tekevät siitä oivallisen työkalun mille tahansa rakennussuunnittelun osa-alueelle.


Elinkaariajattelu ja tietomalli

ArchiCADillä hallitaan rakennuksen koko elinkaarta. Se soveltuu hyvin aina hankesuunnittelusta kiinteistöhallintaan.

Rakennusosiin perustuvassa järjestelmässä hahmotellaan ja muodostetaan virtuaalista rakennusta. Samalla, kun talo hahmottuu tietokoneen näytöllä, syntyvät myös kaikki piirustukset.

ArchiCADissä rakennus on yksi tiedosto, johon sisältyvät kaikki piirustukset. Muutokset päivittyvät aina automaattisesti kaikkiin piirustuksiin. Virheet vähenevät radikaalisti verrattuna muihin työmenetelmiin.

Rakennuttaja saa tarkat määrätiedot, automaattiset aukkokaaviot ja jopa työselityksen. Virtuaalinen rakennus voidaan siirtää edelleen kiinteistönhallintaan, johon on erillinen ArchiFM-ohjelmisto. Sen avulla on helppo hallita esimerkiksi huoneistojen kalustusta, pinta-aloja, vuokralaisia ja huoltosyklejä.


Visualisointi

Arkkitehdin työssä on yhä tärkeämpää vakuuttavuus – työn myyminen tilaajalle. Nykyään se tehdään virtuaalisesti, minkä ansiosta havainnollisuus paranee, vuorovaikutus helpottuu ja reagointi nopeutuu.

Yksinkertaisimmillaan eri vaihtoehdoista luodaan perspektiivikuvia, jotka tulostetaan paperille. Jokainen voi valita lukuisista esitystyyleistä mielekkäimmän, kuten viivapiirroksen, valokuvamaiseksi renderoidun kuvan tai vaikkapa luonnosmaisen tyylin.

ArchiCAD antaa arkkitehdille myös tehokkaampia tapoja viestin välittämiseksi. Esimerkiksi animaation avulla tila hahmottuu kokonaisvaltaisemmin. ArchiCADissä animaatiotyökalut ovat erittäin helppokäyttöisiä.

Ihanteellisimmillaan virtuaalimaailmaa tutkitaan liikkumalla siinä vapaasti. ArchiCADillä sekin onnistuu. Kaiken lisäksi tiedostomuodot ovat sellaisinaan sopivia internetkäyttöön, vaikkapa esitettäviksi toimiston kotisivuilla. ArchiCAD tukee kaikkia yleisimpiä internetissä käytettyjä tiedostomuotoja.


Työpiirtäminen

ArchiCAD on erityisen vahva nopeassa ja monipuolisessa piirustusten tuottamisessa. Piirtämisen tekee nopeaksi automatiikka; pohjaa piirrettäessä syntyvät myös leikkaukset ja julkisivut – ja päinvastoin. Myös ikkunakaaviot ja määräluettelot syntyvät automaattisesti.

Monipuoliseksi ArchiCADin tekevät sen laaja työkaluvalikoima, piirtotavat ja nerokkaat piirtämisen apuvälineet. ArchiCAD sisältää myös useita työskentelyä tehostavia laajennuksia, kuten automaattisen mitoituksen.


Käytön helppous

Tärkeintä ArchiCADissä on kuitenkin sen helppokäyttöisyys – laajuudestaan ja monipuolisuudestaan huolimatta. Sen käytön voi oppia itse, joskin parhaan työnkulun ja tehokkaimpien työtapojen omaksumiseksi suosittelemme koulutusta. ArchiCADillä voi aloittaa täysipainoiset työt jo peruskurssin jälkeen!

Helppokäyttöisyys tarkoittaa myös parempaa suunnittelun laatua. Suunnittelija voi kokeilla useampia vaihtoehtoja, eivätkä vaiva ja kiire ole pienen muutoksen henkisinä esteinä.

ArchiCADin maailma on visuaalinen, johdonmukainen ja innostava. Sen käyttäjät ovat tyytyväisiä – onhan heillä taatusti yksi murhe vähemmän.

ArchiCAD on Suomen suosituin tietomallinnusohjelma, koska se on kehitetty suunnittelijan näkökulmasta. ArchiCAD on tehokas, monipuolinen ja helppo 3D-suunnitteluohjelma.


Kokeile maksutta

Lataa kokeiluversio


Hinnat

Katso tuotteiden hinnat hinnastosta.


Kysy lisää


Mari Suominen
020 741 9708
Iina Ormaa
020 741 9717
Jani Vesterinen
020 741 9712

Lisää

Lataukset

Järjestelmävaatimukset

PDF-esite

Suomenkielinen manuaali

Videotutoriaalit

BIMcomponents.com

ArchiCADin uudet ominaisuudet, versiot 8-20

Sivustomme käyttää evästeitä