Archicad

Archicad – Suomen suosituin BIM-ohjelmisto

Arkkitehtisuunnittelu on muuttunut piirtämisestä tietomallintamiseen. Tilaaja ja muut osalliset haluavat rakennuksesta tietomallin, joka sisältää kaiken suunnitelmaan sisältyvän tiedon.

Archicad on rakennussuunnittelijan näkökulmasta kehitetty suunnittelijan työkalu ja ohjelma, jonka avulla arkkitehti luo kolmiulotteisen tietomallin kaikkien osapuolten käyttöön.

Archicad on kehitetty suunnittelijan näkökulmasta, mutta laajennusmahdollisuudet tekevät siitä oivallisen työkalun mille tahansa rakennussuunnittelun osa-alueelle.


Elinkaariajattelu ja tietomalli

Archicadillä hallitaan rakennuksen koko elinkaarta. Se soveltuu hyvin aina hankesuunnittelusta kiinteistöhallintaan.

Rakennusosiin perustuvassa järjestelmässä hahmotellaan ja muodostetaan virtuaalista rakennusta. Samalla, kun talo hahmottuu tietokoneen näytöllä, syntyvät myös kaikki piirustukset.

Archicadissä rakennus on yksi tiedosto, johon sisältyvät kaikki piirustukset. Muutokset päivittyvät aina automaattisesti kaikkiin piirustuksiin. Virheet vähenevät radikaalisti verrattuna muihin työmenetelmiin.

Rakennuttaja saa tarkat määrätiedot, automaattiset aukkokaaviot ja jopa työselityksen. Virtuaalinen rakennusmalli voidaan siirtää edelleen kiinteistönhallintaan, jolloin sen avulla on helppo hallita esimerkiksi huoneistojen kalustusta, pinta-aloja, vuokralaisia ja huoltosyklejä.


Visualisointi

Arkkitehdin työssä on yhä tärkeämpää vakuuttavuus – työn myyminen tilaajalle. Nykyään se tehdään virtuaalisesti, minkä ansiosta havainnollisuus paranee, vuorovaikutus helpottuu ja reagointi nopeutuu.

Yksinkertaisimmillaan eri vaihtoehdoista luodaan perspektiivikuvia, jotka tulostetaan paperille. Jokainen voi valita lukuisista esitystyyleistä mielekkäimmän, kuten viivapiirroksen, valokuvamaiseksi renderoidun kuvan tai vaikkapa luonnosmaisen tyylin.

Archicad antaa arkkitehdille myös tehokkaampia tapoja viestin välittämiseksi. Esimerkiksi animaation avulla tila hahmottuu kokonaisvaltaisemmin. Archicadissä animaatiotyökalut ovat erittäin helppokäyttöisiä.

Ihanteellisimmillaan virtuaalimaailmaa tutkitaan liikkumalla Archicadin 3D-mallissa.


Laajennukset

Archicadiin on saatavilla joukko hyödyllisiä laajennuksia. BIMx mahdollistaa 3D-mallin tutkimisen, esittelyn ja jakamisen. ArchiLogs on hyvä työväline hirsitalojen suunnittelijoille, markkinoijille ja valmistajille ja ArchiFrame laajentaa Archicadin täysveriseksi puurakennesuunnitteluohjelmaksi. EcoDesignerilla puolestaan energiantarpeen ja hiilijalanjäljen laskeminen käy tehokkasti.

Katso lisää Laajennukset-sivulta.


Työpiirtäminen

Archicad on erityisen vahva nopeassa ja monipuolisessa piirustusten tuottamisessa. Piirtämisen tekee nopeaksi automatiikka; pohjaa piirrettäessä syntyvät myös leikkaukset ja julkisivut – ja päinvastoin. Myös ikkunakaaviot ja määräluettelot syntyvät automaattisesti.

Monipuoliseksi in tekevät sen laaja työkaluvalikoima, piirtotavat ja nerokkaat piirtämisen apuvälineet. Archicad sisältää myös useita työskentelyä tehostavia laajennuksia, kuten automaattisen mitoituksen.


Archicad

Tärkeintä Archicadissä on kuitenkin sen helppokäyttöisyys – laajuudestaan ja monipuolisuudestaan huolimatta. Sen käytön voi oppia itse, joskin parhaan työnkulun ja tehokkaimpien työtapojen omaksumiseksi suosittelemme koulutusta. Archicadillä voi aloittaa täysipainoiset työt jo peruskurssin jälkeen!

Helppokäyttöisyys tarkoittaa myös parempaa suunnittelun laatua. Suunnittelija voi kokeilla useampia vaihtoehtoja, eivätkä vaiva ja kiire ole pienen muutoksen henkisinä esteinä.

Archicadin maailma on visuaalinen, johdonmukainen ja innostava. Sen käyttäjät ovat tyytyväisiä – onhan heillä taatusti yksi murhe vähemmän.

Archicad on Suomen suosituin tietomallinnusohjelma, koska se on kehitetty suunnittelijan näkökulmasta. Archicad on tehokas, monipuolinen ja helppo 3D-suunnitteluohjelma.


Archicad-koulutukset

M.A.D. tarjoaa monipuolista koulutusta ryhmä- ja yrityskoulutuksesta konsultointiin. Koulutukset järjestetään viihtyisissä ja nykyaikaisissa koulutustiloissamme Helsingin keskustassa. Pidämme koulutuksia myös ympäri Suomea. Katso tulevat Archicad-koulutukset kalenteristamme tai kysy lisää myyjiltämme.


Kokeile maksutta

Lataa kokeiluversio


Hinnat

Katso tuotteiden hinnat verkkokaupasta.


Kysy lisää

Mari Suominen
040 831 6283
Jani Vesterinen
0400 833 311
Jani Kiviaho
050 582 6958
Mikko Kyläkoski
040 142 0404

Lisää

Lataukset

Järjestelmävaatimukset

Suomenkielinen manuaali

Videotutoriaalit

BIMcomponents.com


Sivustomme käyttää evästeitä