Ohjelmistolisenssin siirto

Kaaviossa on kuvattu ohjelmistopohjaisen lisenssin siirto.

Ohjelmistopohjaisen lisenssin siirron voi tehdä joko yrityksen ylläpitäjä tai työntekijä. Vähintään yksi eli tyypillisesti ylläpitäjän GS ID vaaditaan.

Lisenssin lataaminen lisenssivarastoon

1. Käyttäjä tai ylläpitäjä käynnistää License Manager Tool -ohjelman (LMT) koneella, josta lisenssi halutaan siirtää.
  2. Käyttäjä kirjautuu sisään GS ID:llään.
  3. Kirjautumisen jälkeen lisenssien tiedot näkyvät yläreunassa. Koneeseen ladatun ohjelmistopohjaisen lisenssin tunnistaa monitori-ikonista. Valitun lisenssin tarkemmat tiedot näkyvät kohdassa Current Licenses.
  4. Käyttäjä valitsee lisenssin ja osoittaa Upload.

Lisenssin lataaminen koneelle

1. Käyttäjä tai ylläpitäjä käynnistää License Manager Tool -ohjelman (LMT) koneella, johon lisenssi halutaan siirtää.
  2. Käyttäjä kirjautuu sisään GS ID:llään.
  3. Kirjautumisen jälkeen käytettävissä olevien lisenssien tiedot näkyvät yläreunassa. Lisenssivarastossa olevan ohjelmistopohjaisen lisenssin tunnistaa pilvi-ikonista.
  4. Käyttäjä valitsee lisenssin ja osoittaa Download.

Rajoitukset ja usein kysytyt kysymykset

• Virtuaalikoneita ei tueta. Lisenssinhallintatyökalua (LMT) ja ohjelmistoavaimia ei voi asentaa tällaisiin koneisiin. Mahdollinen kiertotie on kuvattu Help Center -artikkeleissa helpcenter.graphisoft.com/troubleshooting/licensing/wibukey-troubleshooting/wibukey-over-internet/
  • Myös verkkosuojausmoduuli on vaihdettavissa ohjelmistopohjaiseen suojaukseen. Tällöin yrityksen lisenssipalvelimelle License Management Tool -ohjelman avulla ladattu lisenssitiedosto jakaa lisenssit kelluvasti, kuten aiemminkin. Tätä ei suositella, mikäli verkkoon on hankittu erillinen lainausominaisuus, jota ohjelmistopohjainen suojaus ei tue. Mikäli halutaan jatkaa lainausominaisuuden käyttöä, ei verkkolisenssiä kannata vaihtaa ohjelmistopohjaiseksi

Kysy lisää!

mad@mad.fi, 020 741 9700