GSID

Mikä on Graphisoft ID?

Graphisoftin asiakkaiden tunnisteena toimii sivuille rekisteröity sähköpostiosoite. Tunnus ohjataan tekemään ohjelmistopohjaisen lisenssin tilauksen yhteydessä, ja se sidotaan tilauksessa lisenssiin. Kun Graphisoft ID luodaan, tulee ensimmäisestä sen rekisteröineestä henkilöstä yrityksen lisenssien ylläpitäjä. Ylläpitäjän tehtävänä on huolehtia lisenssien hallinnasta.


Mihin Graphisoft ID:tä tarvitaan?

GSID tarvitaan, jos yrityksessä käytetään ohjelmistopohjaista ArchiCAD-suojausta. Suojausmoduulin korvaavaan ohjelmistopohjaiseen suojaukseen voi siirtyä maksutta ottamalla yhteyttä M.A.D.iin.

Lisäksi GSID tarvitaan kirjauduttaessa Graphisoftin palveluihin:

  • www.graphisoft.com, Graphisoftin kotisivu
  • bimcomponents.com, GDL-objektien lataussivusto
  • bimx.graphisoft.com, malliensiirtosivusto, jonka kautta ylläpitoasiakas voi jakaa BIMx-malleja yhteistyökumppaneille käyttäen palvelun sopimukseen sisältyvää 5 Gt:n tallennustilaa.
  • myarchicad.com, sivusto, jolta opiskelijat ja oppilaitokset lataavat ja jossa he vuosittain uusivat lisenssinsä.

GSID tarvitaan myös rekisteröitäessä BIM-Palvelin ArchiCADin Tiimityö-ominaisuuden käyttöönotossa.


GSID:n luonti ensimmäisellä kerralla

Admin eli lisenssin tilaaja perustaa yrityksen Graphisoft ID -tunnuksen osoitteessa graphisoftid.graphisoft.com/#/register. Admin kehottaa muita käyttäjiä luomaan omat tunnuksensa tai lataa itse lisenssit koneille. Kun lisenssitilaus on tehty ja lisenssi näkyy yrityksen lisenssivarastossa, linkittää admin lisenssin yritykseen autentikointiavaimellaan. Admin kiinnittää lisenssin loppukäyttäjälle, joka voi ladata sen koneelleen. Lisenssiavain säilyy koneella, kunnes se ladataan pilven kautta jollekin toiselle käyttäjälle. Kun admin tilaa uusia lisenssejä, ne toimitetaan suoraan lisenssivarastoon eli ne täytyy vain kiinnittää käyttäjille tai ladata koneille.


GSID:n luonti Google- tai Facebook-tilillä

Uuden Graphisoft ID -ominaisuuden ansiosta jo olemassa oleviin Facebook- ja Google-pohjaisiin Graphisoft ID -tunnuksiin voi lisätä salasanan, jonka avulla tunnuksia voi käyttää myös lisenssien hallintaan. Ilman salasanaa kirjauduttaessa Google- tai Facebook-tunnuksilla ei lisenssien hallintaan pääse. Salasanan asettaminen Graphisoft ID -tunnukselle tapahtuu seuraavasti:

  1. Kirjaudu Graphisoft ID -yritysverkkosivulle nykyisellä Google- tai Facebook-tilillä.
  2. Mene License Pool -välilehdelle.
  3. Osoita Create Graphisoft ID password -painiketta.
  4. Kirjaudu ulos. Saat sähköpostia Google- tai Facebook-sähköpostitiliisi.
  5. Osoita viestin linkkiä. Se vie toiselle sivulle, jossa voit luoda uuden salasanan.
  6. Luo salasana.
  7. Pääset Graphisoft ID -yrityssivujen kirjautumissivuille.
  8. Tästä alkaen License Manager Tool antaa kirjautua sähköpostilla ja salasanalla.
  9. Yrityksen lisenssivarastoon (Company License Pool) pääsemiseksi täytyy Graphisoft ID -yritysverkkosivulla käyttää sähköpostia ja salasanaa Google- tai Facebook-nappien asemesta.

Huom! Jäsenet voivat nyt jättää Graphisoft ID -yrityksen ilman muita hallinnollisia toimenpiteitä.


Käyttäjien kutsuminen

  1. Admin (eli yleensä yrityksen Graphisoft ID -tunnuksen perustaja) kirjautuu sivuille graphisoftid.graphisoft.com. Alla olevassa kuvassa on ylläpitäjän näkymä.
  2. Valitaan Company Details – Invitations.
  3. Kirjoitetaan yrityksen työntekijän sähköpostiosoite, joka on sidottu työntekijän henkilökohtaiseen Graphisoft ID -tunnukseen, ja painetaan Send Invitation.
  4. (Käyttäjä hyväksyy sähköpostiinsa tulleen kutsun, jonka jälkeen hänen nimensä siirtyy Pending requests kohdasta Members kohtaan).

Ylläpitäjän vaihtaminen

  1. Admin (eli yleensä yrityksen Graphisoft ID -tunnuksen perustaja) kirjautuu sivuille graphisoftid.graphisoft.com. Alla olevassa kuvassa on ylläpitäjän näkymä.
  2. Valitaan Company details – Ownership.
  3. Valitaan listasta uusi ylläpitäjä.

Käyttäjien hallinta

  1. Admin (eli yleensä yrityksen Graphisoft ID -tunnuksen perustaja) kirjautuu sivuille graphisoftid.graphisoft.com. Alla olevassa kuvassa on ylläpitäjän näkymä.
  2. Valitaan Company Details – Members, jossa työntekijät näkyvät.
  3. Poistetaan työntekijä yrityksestä osoittamalla Disconnect.

Sivustomme käyttää evästeitä