M.A.D.

yrityksenä

 

Suomen johtava rakennussuunnittelun digitalisoija

M.A.D. on jo vuosikymmeniä ollut rakennussuunnittelun digitalisoinnin uranuurtaja Suomessa. Olemme juurruttaneet tietomallinnusta (BIM) vallitsevaksi ajattelutavaksi ja näin auttaneet tuhansia asiakkaitamme työskentelemään tehokkaammin. Matka jatkuu yhä, kiehtovampana kuin koskaan aiemmin – liity seuraan!

Mikä meitä motivoi?

Rakentaminen on suurin teollisuudenala, mutta edelleen myös tehottomin. Ratkaisu on digitalisaation järkevä hyödyntäminen: tietomallinnus (BIM) tuo alalle tehokkuutta ja tuottavuutta, vähentää virheitä ja kustannuksia sekä tekee kaikkien työstä mielekkäämpää. Se on niin meidän kuin asiakkaidemmekin jokapäiväinen moottori.

BIM-rattaat-web

Sanoista käytäntöön

Autamme suunnittelijoita uusien teknologioiden ja kokonaisen ajattelutavan omaksumisessa, jotta he voivat keskittyä nauttimaan ydinosaamisestaan – luovasta ongelmanratkonnasta.

Päätuotteemme on GRAPHISOFT Archicad. Valtaosa Suomen arkkitehtitoimistoista ja suurimmista rakennusyhtiöistä on asiakkaitamme.

Toimimme myös asiantuntijana useissa alan työryhmissä ja tutkimushankkeissa.

MADyritys2

Omalla tavalla

M.A.D. tunnetaan alalla erinomaisesti, ja asiakkaistamme meitä suosittelisi 93 % (Onway 2018). Mistä se johtuu?

Emme tyydy vain hyviin tuotteisiin, vaan panostamme lujasti kokonaispalvelevaan kumppanuuteen. Se tarkoittaa kuuntelua, aktiivisuutta, joustavuutta, ratkaisukeskeisyyttä ja läsnäoloa.

Kanssamme voi asioida inhimillisesti ja luottamuksellisesti. Asiat hoituvat ihmiseltä ihmiselle, ilman jäykistelyä. Meille voi soittaa tai tulla kylään.

MADyritys3

 

MADyritys4

M.A.D. numeroina

  • Liikevaihto: 5 M€ (2019)
  • Työntekijöitä: 20
  • Keski-ikä: 41
  • Perustettu: 1988
  • Asiakkaita: 4 000
  • Lisenssitoimituksia: 17 000
  • Koulutuspäiviä: 3 500
  • Markkinaosuus: 70 % (arkkitehdit)
  • Suosittelevia asiakkaita: 93 % (2018)

0

tyytyväistä asiakasta

0

lisenssitoimitusta

0

koulutuspäivää

0 %

asiakkaista suosittelee

 

Matkamme tähän asti

1988

M.A.D.in syntymä

Tietokoneavusteisesta suunnittelusta kiinnostunut arkkitehtiopiskelija Severi Virolainen kumppaneineen perustaa yrityksen Espoon Otaniemen teknologiakylässä. M.A.D.in liikevaihto kertyy pääosin ATK-konsultoinnista ja -lehtikirjoituksista, mutta myy jo 20. Archicadin.

Tiesitkö? M.A.D. perustettiin perjantaina 13. toukokuuta.

1988

1. Peruskirjasto

M.A.D. julkaisee ensimmäisen Archicadiin liittyvän tuotteensa: maksuttoman suomalaisen Peruskirjaston. Paikallisiin tarpeisiin rakennetut älykkäät objektit palvelevat maamme kasvavaa Archicad-käyttäjäkuntaa.

Tiesitkö? Nykyään Peruskirjasto sisältää noin kahdeksansataa objektia.

1989

ArchiMAD-kerho

Kasvavaa Archicad-käyttäjäkuntaa palvelemaan perustetaan ArchiMAD-kerho, joka tarjoaa vertaistukea ikuisen oppimisen periaatteella.

Tiesitkö? Nykyään ArchiMAD-jäsenyrityksiä ja -organisaatioita on yli neljäsataa.

1990

Maahantuonnista kasvua

Ahkeruus palkitaan, kun ohjelmiston maahantuonti siirtyy M.A.D.ille. Myös laitemyynti kasvaa kohisten. Liikevaihto yli kolminkertaistuu, ja lisää henkilöstöä palkataan.

Tiesitkö? Vuonna 2020 M.A.D.in liikevaihto oli noin 5 milj. € ja henkilöstömäärä 20.

1994

Archicad oppilaitoksiin

Archicad on vakiintunut oppilaitoksiin, ja arkkitehtuurialalle valmistuu nuoria mallinnusosaajia. Samalla yhä useampi nimekäs arkkitehtikonkari valitsee Archicadiin.

Tiesitkö? Archicadiä opetetaan nykyään kaikissa maamme korkeakouluissa sekä lukuisissa alempien asteiden oppilaitoksissa.

1997

Laman kampitusta

Rakennusala herää lamasta, ja Archicad-kysyntä kasvaa pirteästi. Internet tarjoaa uusia mahdollisuuksia, ja Archicad Teamwork mahdollistaa monijäseniset tiimiprojektit ensimmäisenä maailmassa.

Tiesitkö? Nykyään Tiimityö pyörii BIMcloudissa, avoimessa ja monialaisessa projektipankissa.

2001

Lisää tuotevalikoimaa

Hirsilaajennus ArchiLogs, kiinteistöhallinta ArchiFM ja lukuisia tuoteosavalmistajien GDL-objektikirjastoja julkaistaan. Liikevaihto kasvaa rajusti.

Tiesitkö? Nykyään edustamme Archicadin ohella yli kymmentä huolella valittua tuotetta, kuten SketchUpia ja Solibria.

2005

Kannattavaa kasvua

Archicad 9 on menestys, joka yhdessä kasvavan koulutus- ja palvelukysynnän sekä lisätuotteiden kanssa paisuttaa M.A.D.in toimintaa. Suomessa on yli tuhat Archicad-käyttäjätahoa.

Tiesitkö? Vuonna 2020 liki 1 400 toimijaa käytti Archicadiä. M.A.D. on toimittanut yhteensä peräti 17 000 lisenssiä.

2008

20 vuotta BIMiä

Koko 2000-luvun jatkunut vakaa kasvu huipentuu 20-vuotisjuhliin. Koossa on yli kymmenenhenkinen osaava tiimi, liikevaihto hipoo 3 milj. euroa, ja asiakkaat osoittavat tyytyväisyyttään. Archicad on Suomen suosituin rakennussuunnittelutyökalu.

Tiesitkö? Nykyään yli 70 % Suomen arkkitehtitoimistoista käyttää Archicadiä.

2009

Asiantuntijuutta

M.A.D. vaikuttaa aktiivisesti tietomallinnuksen kehittymiseen Suomessa. Yritys järjestää ammattilaisseminaareja sekä toimii buildingSMART-jäsenenä ja RYM-SHOK-osakkaana.

Tiesitkö? Myös M.A.D. lukeutuu Yleisten tietomallivaatimusten 2012 rahoittajiin.

2011

Uusia ovia

Henkilöluku lipoo kahtakymmentä, M.A.D. edistää Archicadin läsnäoloa Kaakkois-Aasiassa, Cinema 4D luo tyystin uuden asiakasryhmän, ja toimitilat vaihtuvat tilavampiin. Suomessa on 7 500 Archicad-lisenssiä.

Tiesitkö? M.A.D. on muuttanut useasti isompiin tiloihin. Nykyään toimistomme sijaitsee Annankatu 25:ssä.

2015

Omat toimitilat

Toiminnan alati kasvasessa M.A.D. hankkii toimitilan Helsingin Annankadulta. 3 M€:n liikevaihto, 8 000 Archicadiä ja 400 ArchiMAD-jäsentä ovat tosiasioita. Palveluliiketoiminta laajenee.

Tiesitkö? Nykyään merkittävä osa toimintaamme ovat palvelutuotteet, kuten ohjelmointiratkaisut, konsultointi, aloituspohjakehitys ja koulutusräätälöinti.

2018

Läsnäoloa

M.A.D. järjestää ennätysmäärän tapahtumia, koulutuksia ja webinaareja, ja yleisötavoitteet ylittyvät. Kyselyn mukaan asiakkaat kokevat saavansa yhä kokonaisvaltaisempaa palvelua, ja Archicad on edelleen vahvistanut asemaansa Suomen käytetyimpänä rakennussuunnitteluohjelmistona: jopa 70 % arkkitehtitoimistoista käyttää Archicadiä.

Tiesitkö? M.A.D.on järjestänyt yli 3 500 koulutuspäivää ja satoja ammattilaistapahtumia.

2020

Pohjoismainen yhteistyö

M.A.D. yhdistyy Ruotsin ja Norjan Archicad-edustajien kanssa Nordic BIM Groupiksi. M.A.D.in liikevaihto on 5 M€, yhteenliittymän 20 M€. COVID-19 sekoittaa maailman, mutta yritys sopeutuu hyvin ja jatkaa kasvun tiellä. Etäkoulutukset, -palvelut ja -tapahtumat saavat hyvää palautetta. Niin ikään virtuaalinen Archicad 24-FIN -julkistus kerää ennätysyleisön.

Tiesitkö? BIMcloudin suosio räjähti pandemia-aikana, kun ihmiset työskentelivät etänä.