Koulutukset


Siirry listaukseen

Maaston tuonti ja muokkaus Archicadissä

25.2.2021, 9.00—16.30

Web


Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa käsitellään maaston tuontia, mallintamista ja muokkausta yleisten tietomallinnusvaatimusten mukaisesti. Koulutuksessa käydään läpi Maanmittauslaitoksen avoimesti saatavaa aineistoa ja datan tuontia Archicadiin sekä maaston mallinnusta pintavaaituskartan pohjalta. Koulutuksessa käytetään Windows- ja Mac -ympäristöissä toimivia avoimesti saatavia ohjelmia (Qgis ja CloudCompare) Maanmittauslaitoksen aineiston käsittelyyn. Archicadiin tehdään 3D-maasto korkeuskäyrineen sekä tontin rajat. Lisäksi tuodaan puusto ja rakennukset pistepilvinä ja muokataan aineiston mukaisesti Archicadin pintaelementtejä (maasto) ja objektien avulla esitettävää aineistoa.

Voit tuoda koulutuksen yhteydessä maastotiedot Archicadiin itsellesi tutusta paikasta. Tämä antaa perspektiiviä tarkkuuteen ja varmistaa mallin oikeellisuuden. Maanmittauslaitoksen maastoaineisto on saatavilla lähes koko Suomesta. Aineistoina käytetään yleisiä (e57, xyz, dxf, yms.) tiedostoformaatteja. Koulutettava saa ennen koulutusta aikataulun, ohjeet ja linkit ohjelmiin. Tietomallivaatimukset käydään läpi uusimmalla Archicad 24-versiolla, mutta voit myös käyttää vanhempaa versiota tai ladata Archicad 24- kokeiluversion. Koulutukseen osallistuja voi käyttää myös Archicad SE -versiota.

Saatavilla on myös maksullinen Cetopo-laajennus. Cetopo mahdollistaa esimerkiksi valmiin maaston, teiden ja rakennusten tuomisen Archicadiin muutamalla klikkauksella. Laajennus voidaan esitellä lyhyesti, mutta koulutuksessa aineisto tuodaan avoimesti saatavilla olevilla ohjelmilla. Lue lisää Cetoposta

Aikataulu

Koulutus 9.00-16.30
Päivän aikana pidetään lounastauko ja kahvitauot. Koulutus järjestetään etänä ja mukaan on hyvä liittyä jo 8.45 alkaen, jotta alku sujuu jouhevasti.

Lisätietoja

Etäkoulutus tallennetaan ja kurssilainen voi hyödyntää tallennetta 30 päivää koulutuksen päättymisestä. Koulutuksen hinta ArchiMAD-jäsenille alla olevien ehtojen mukaisesti. Muille osallistujille hinta on 250 € + alv.

Tutustuthan ehtoihimme ennen ilmoittautumista.

Tervetuloa!

Kouluttaja

Veli-Pekka Tolonen

Hinta

250 € + alv

Ilmoittautumisehdot

Tutustu maksu- ja peruutusehtoihimme.

Ilmoittaudu