Lukuaika 4 min

Mintun tunnelmia Archicad-peruskurssilta

24.11.2021 11:35:50

IMG_20211110_091424

Minttu Kupiainen kertoo tunnelmiaan Archicad-peruskurssilta, joka pidettiin pitkän etäkoulutusputken jälkeen jälleen lähiopetuksena. Nelipäiväisellä Archicad-peruskurssilla käydään järjestyksessä läpi suunnitteluprosessin eri vaiheet. 

 

Mintulla on taustallaan kaksi vuotta Archicad-käyttökokemusta. Hän on vastavalmistunut tekninen suunnitteluassistentti, ja töissä pienessä insinööritoimistossa, jossa tällä hetkellä Archicadiä käytetään yhdessä projektissa. Archicad-kurssille Minttu osallistui tehostaakseen työtapojaan ja saadakseen vastauksia mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin. 

  

Archicad-peruskurssin rakenne 

Archicad-peruskurssi koostuu neljästä täydestä koulutuspäivästä, jotka on jaettu kahden viikon ajalle. Koulutuksessa edetään normaalin suunnitteluprosessin mukaisesti, vaihe vaiheelta. Koulutuksen myötä pääsee perehtymään tietomallinnuksen perusteisiin ja oppimaan sen hyödyt.

 

Koulutuksessa mallinnetaan pientalo, josta dokumentoidaan materiaalia erilaisiin tiedostomuotoihin. Kurssin aikana tutuksi tulevat muun muassa lähtötietojen tuonti ja käyttö, oikeaoppinen mallintaminen, objektikirjastojen käyttö, määrälaskenta, dynaaminen (mallia seuraava) dokumentaatio, planssaus piirustuksiksi sekä visualisointi. Koulutus opettaa tehokkaita työskentelytapoja myös ohjelmaa aiemmin käyttäneille.  

 

IMG_20211110_091419

 

Jäikö koulutuksesta vinkkejä työelämään? 

Kurssi paransi Mintun ymmärrystä Archicadistä. Ohjelmaa on helpompi käyttää, kun ymmärtää sen toimintatapoja ja periaatteita. Minttu osallistui koulutukseen poimiakseen sieltä itseään hyödyttäviä vinkkejä, täydentääkseen osaamistaan sekä saadakseen vastauksia Archicadin käytössä ilmenneisiin kysymyksiin.

 

Automaattimitoituksen käyttämistä ja maaston mallintamista oli hyvä käydä läpi. Maastonmallinnus vaatii vielä harjoittelua, että maasto todella vastaisi reaalimaailmaa”, Minttu kuvailee. Lisäksi hyvänä muistutuksena tuli työkuvien käytön tärkeys. Keskeneräisiä osia ei kannata tuoda kerrosnäkymiin, vaan niitä kannattaa työstää ensin työkuvien kautta. Lisäksi moneen työvaiheeseen löytyi vinkkejä työvälineistä, joilla pääsee helpommin eteenpäin tai joilla voi automatisoida työntekoa.  

 

IMG_20211103_135509_548

 

Mitkä asiat jäivät vielä mietityttämään? 

Mintun mielestä kurssi oli erittäin kattava, mutta hyvin nopeatempoinen, minkä vuoksi asioiden sisäistäminen jatkuu pitkään kurssin jälkeenkin. ”Työkaluja ja työvaiheita on määrällisesti paljon, jonka takia kurssilla ei päästä syventymään osa-alueisiin, vaan työkalut käytiin tehokkaasti läpi”, Minttu kertoo.

 

Minttu sanoo, että tulevaisuudessa olisi hyvä ymmärtää syvemmin mihin tietyt asetukset vaikuttavat, ja miksi niitä tehdään. Nyt aika hurahti opetusta seuratessa ja pysytellessä kouluttajan työvaiheiden perässä. Onneksi mukaan tarttui sivullinen muistiinpanoja mistä luntata jatkossa!

 

Jatkossa Minttua kiinnostaa perehtyä aloituspohja-, näkymä- ja julkisivuasetuksiin. “Onneksi osaa Archicad-mietteistä voi pähkäillä yhdessä vanhojen koulukavereiden kanssa, niin on ennenkin saatu ongelmia ratkaistuksi!” Minttu summaa. 

 

Kuvat: Minttu Kupiainen 

Tutustu koulutuksiimme

Ruusu Kangas

Kirjoittaja: Ruusu Kangas

Ruusu on sisustusarkkitehti ja on M.A.D.in markkinointiassistentti.

Keskustele