Lukuaika 2 min

Tietoa ja M.A.D. paketoivat uudenlaisen palvelun rakennushankkeen optimointiin

27.5.2021 10:28:26

Kaksi kotimaista tietomallinnuksen asiantuntijaa, Tietoa Finland ja M.A.D. (osa Nordic BIM Groupia), tarjoavat rakentamisen tilaajille uudenlaisen ratkaisun hankkeen optimointiin. Alan parhaan tietämyksen ja ohjelmiston avulla suunnitteluprosessi kytkeytyy saumattomasti BIM-ympäristöön, ja hankkeen kaikki osalliset pääsevät hyödyntämään tietoa tehokkaasti, läpinäkyvästi ja luotettavasti.

drofus-tietoa-hero2

DRofus on tehokas ohjelmistoratkaisu rakennuksen elinkaarihallintaan. Kun dRofus yhdistetään Tietoan ammattimaiseen projektikonsultointiin, hankkeen tilaohjelmointi sekä tila- ja käyttäjävaatimusten hallinta, seuranta ja raportointi onnistuvat ainutlaatuisella tavalla. Asiakas saa avaimet uudenlaiseen tiedolla johtamiseen.

Suomenkielinen dRofus kytkeytyy suoraan tietomalliin: suunnittelija näkee käyttäjän vaatimukset, projektinjohto ja käyttäjä puolestaan suunnitelmatiedot. Tämä varmistaa rakennuksen toimivuuden ja käyttäjälähtöisyyden.

“Tilavaatimuksien hallinta ja kommunikointi ovat monesti hankkeissa pullonkauloja ja saattavat viivästyttää koko hanketta. Pahimmillaan suunnitellaan tiloja, jotka eivät vastaa käyttötarkoitustaan. Se on hyvin kallista. Vakioiduista tilatiedoista ja tiedolla johtamisesta tulee yhä tärkeämpiä hankkeen optimoinnin välineitä. Tieto hyödyttää myös kiinteistön käytössä ja ylläpidossa“, kertoo Tietoan toimitusjohtaja Marko Rajala.

Muutosta tukevat myös alan digitalisoituminen, kestävän kehityksen tavoitteet ja viranomaisvaatimukset – käytännössä esimerkiksi Yleiset tietomallivaatimukset 2020ISO 19650 -standardi ja uusi Maankäyttö- ja rakennuslaki.

“Ratkaisumme tukee tilavaatimuksien hallinnan ja tulevien uudistusten nopeaa käyttöönottoa, asiakkaan edun mukaisesti”, Rajala tiivistää.

Haluatko tietää lisää?

Asiantuntijamme kertovat, miksi ja miten ratkaisu hyödyttää juuri teidän organisaatiotanne.

Marko Rajala, toimitusjohtaja, Tietoa Finland Oy
marko.rajala@tietoa.fi, 040 556 6654

Ville Pietilä, tuotepäällikkö, M.A.D. (Nordic BIM Group Oy)
ville@mad.fi, 050 538 0251

Lisää Palveluntarjoajista

Tietoa Finland Oy 

Tietoa on suomalainen tietomallintamisen ja visualisoinnin palveluyritys, joka tuottaa luotettavat lähtötiedot tietomallipohjaisiin rakennushankkeisiin. Yrityksen palvelut tähtäävät kiinteistökehityksen, suunnittelun ja rakentamisen sujuvuuteen sekä tuottavuuteen. Tietoa konsultoi, koordinoi ja kouluttaa – auttaa tekemään asiat kunnolla.

M.A.D. (Nordic BIM Group Oy)

M.A.D. (osa Nordic BIM Groupia) tarjoaa Suomen suosituimmat ratkaisut rakentamisen tietomallinnukseen ja elinkaarihallintaan sekä 3D-mallinnukseen ja visualisointiin. Yritys varustaa, kouluttaa ja palvelee Suomessa tuhansia asiakkaita, jotta nämä voivat luoda laadukasta ja kestävää elinympäristöä sekä tehostaa omaa liiketoimintaansa.

Ville Nikunen

Kirjoittaja: Ville Nikunen

Ville on M.A.D.in viestintäsuunnittelija.

Keskustele