Lukuaika 1 min

Täysin uusittu BIMx-työpöytäsovellus

26.1.2021 8:03:23

Tablettien ja muiden mobiililaitteiden käyttäjille aiemmin suunnattu BIMx-käyttöliittymä on nyt tarjolla myös työpöytäsovelluksena. Uudistus tarjoaa myös Windows ja Apple -käyttöjärjestelmiin tutun tietomallin katselun käyttökokemuksen.

Palkittu BIMx on projektien kaikkien sidosryhmien katselu, esitys- ja koordinointisovellus. Myös työpöytä BIMx sisältää nyt BIM Hyper-mallin, joka on piirustukset 3D-malliin pelinomaisesti linkittävä ympäristö. Sen avulla kuka tahansa voi tutustua tietomalliin. Reaaliaikaiset hyperlinkit, mallin ja sen kaikkien piirustusten kuten leikkausten välillä, mittaustoiminto ja mahdollisuus BIMcloud-projektien merkintöihin mobiililaitteilla tekevät BIMx:stä tehokkaan kumppanin.

BIMx-mallinsiirto

Kaikilla Archicad-ylläpitosopimuksen piirissä olevilla yrityksillä on käytössään 5Gt yksityistä tallennustilaa BIMx-mallinsiirtosivuilla (englanniksi BIMx-Transfer Site). Tallennustilaa sivuilla voivat hyödyntää yrityksen tilille jäseniksi kutsutut, sitä ennen oman Graphisoft ID -tunnuksen itselleen luoneet henkilöt. Jokaiselle projektille muodostuu palvelussa oma sivu, jonka sisältö päivittyy BIMx-mallin julkaisusta, suoraan Archicadistä. Asiakas voi linkin saatuaan hyödyntää BIMx-mallia selaimessa, työpöydällä, tai mobiilisti.

BIMx - Mistä sen saa?

Archicad käyttäjille BIMx-työpöytäversio asentuu ja päivittyy ohjelman mukana. Käytännössä se on mukana Archicad 24-version päivityksissä #40xx ja uudemmissa. Kaikkien versioiden asennus linkit löytyvät Mallinsiirto-sivujen projektin sivun ohella osoitteesta https://graphisoft.com/downloads/bimx.

Jäikö sinulle kysymyksiä? Ota meihin yhteyttä.

Ville Pietilä

Kirjoittaja: Ville Pietilä

Ville on M.A.D.in Archicad-tuotepäällikkö.

Keskustele