Lukuaika 1 min

Nemetschekillä ennätysvuosi – jatkosuunnitelmat tarkentuivat

30.3.2021 9:51:33

npd48rorfd0zux5idkuu

GRAPHISOFTin emoyhtiö Nemetschek Group raportoi ennätysvuodesta 2020: liikevaihto ja tulos kasvoivat merkittävästi. Vuosi 2021 näyttää jatkavan kehitystä, ja strategiakin on selvillä. 

Maailman toiseksi suurimman AEC-ohjelmistotalon, saksalaisen Nemetschekin vuoden 2020 liikevaihto kasvoi 7,2 % liki 600 miljoonaan euroon. Voimakkain kasvu nähtiin SaaS- ja tilausmallisissa tuotteissa, peräti 79,6 %.

Yhtiön Design-segmentti, johon myös Archicad ja koko GRAPHISOFT-ekosysteemi kuuluvat, muodosti yli puolet, 53 %, yhtiön koko liikevaihdosta.

"Hallitsimme haastavan vuoden 2020 erinomaisesti, koska sopeuduimme ketterästi uusiin olosuhteisiin, liiketoimintamallimme on kriisinkestävä, ja kulut pysyivät aisoissa", kertoo hallituksen puheenjohtaja Axel Kaufmann.

Toim. huom. Luvut koskevat vain emoyhtiötä. Konsernin todellinen volyymi on huomattavasti suurempi, jos mukaan lasketaan paikallisten edustajien – esimerkiksi Suomen M.A.D.in ja Pohjolan Nordic BIM Groupin – luvut.

Kasvu jatkuu kestävältä pohjalta

Myös Nemetschekin jatko näyttää valoisalta: Yhtiö ennustaa kannattavan kasvun jatkuvan vuonna 2021 vähintään samaan malliin. Odotukset vuodelle 2023 ovat tätäkin kovemmat.

"Olemme erinomaisissa asemissa niin alueellisesti kuin asiakassuhteissakin. Jatkuvatuottoisten tuotteiden osuuden kasvu sekä koko liiketoiminnan vahva kannattavuus luovat hyvän perustan vuodelle 2021. Lähitulevaisuudessa yhä vahvempi siirtyminen pilvipalvelutuotteisiin luo uutta arvoa ja kasvua", Kaufmann lisää.

Selvä, yhteinen suunta

Tulosjulkistuksen yhteydessä yhtiö valotti myös strategiaansa: keskiössä on muun muassa integraatio eli ohjelmistojen väliset liitynnät aloittain.

Design-segmentissä yhdentyminen näkyi jo vuonna 2020: esimerkiksi GRAPHISOFT esitteli uuden integroidun suunnittelun konseptin monialaiseen, mallipohjaiseen yhteistyöhön.

Jatkossa Nemetschek haluaa yksinkertaistaa rakenteita entisestään sekä panostaa synergioihin ja asiakastyytyväisyyteen. Pitkäkestoinen tavoite on tarjota asiakkaalle yhä kattavampi kokonaisratkaisu joustavalla lisensoinnilla.

Lue alkuperäinen lehdistötiedote englanniksi

Ville Nikunen

Kirjoittaja: Ville Nikunen

Ville on M.A.D.in viestintäsuunnittelija.

Keskustele