Lukuaika 3 min

M.A.D. uudisti verkkosivunsa – mitä ne tarjoavat?

18.12.2020 15:09:18

MADsivut-blogi

M.A.D.in uudet internetsivut julkaistiin perjantaina 4. joulukuuta 2020. Samalla saatiin maaliin laajempi sähköisten palveluiden kokonaisuus, johon kuuluvat myös syksyn mittaan uusitut tukiportaali ja verkkokauppa.

Verkkosivu-uudistus on ollut toivelistalla jo pidempään, sillä vanha alusta ei enää täyttänyt nykypäivän vaatimuksia.

"Vuosi 2020 on ylipäätään ollut M.A.D.issä ahkeraa kehittämisen aikaa. Kevään korona-aalto vain vauhditti varsinkin tätä digikehityspuolta. Sivustouudistuksella halusimme helpottaa asiakkaidemme elämää ja yhtä aikaa järkeistää omia prosessejamme", toteaa toimitusjohtaja Arto Nieminen.

Laatua Tekniikkaan ja sisältöön

Projektin päättyminen ei kuitenkaan tarkoita kehityksen pysähtymistä, vaan sivusto verkkokauppoineen ja tukikanavineen jatkaa jalostumistaan. Uusi julkaisualusta tarjoaa modernit työkalut parempaan ja yksilöllisempään asiakaspalveluun. Sisältöä on terävöitetty ja jäsennelty.

M.A.D.in sivut ovat jo tätä ennen olleet suhteellisen laajat – ja laajenevat yhä. Sivustorakenteen selvyyteen onkin kiinnitetty erityistä huomiota. Käydään ytimekkäästi läpi, mistä sivusto koostuu. Havainnollisuuden vuoksi kannattaa samalla silmäillä itse sivustoa.

Valikosta kaikki lähtee

Sivuston jakokeskus ja kartta on tietysti valikko. Uudessa valikossa on vain viisi pääosastoa: Tuotteet, Palvelut, Koulutus, M.A.D. ja Ajankohtaista.

1. Tuotteet

M.A.D.in tuotevalikoima on viime aikoina laajentunut. Se onkin nyt lajiteltu pääasiallisen käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi rakennuksen elinkaarihallinta on valtava kokonaisuus, ja Archicadin rinnalle on saatavilla monia tehokkaita, yhteensopivia ohjelmistoja. Kategoria Tietomallinnus esittelee näitä. Perinteisempi 3D-mallinnus ja visualisointi kiinnostavat myös laajempaa yleisöä, joten niille on omat lokeronsa.

Kukin tuotesivu alasivuineen tarjoaa oleellisen tiedon – ja ohjaa tarvittaessa eteenpäin. Esimerkiksi Archicadillä on kymmenkunta aiheittain eroteltua alasivua, kuten Aloituspohjat ja Asennus.

2. Palvelut

M.A.D. on panostanut myös palvelutarjontaansa, mikä näkyy valikon Palvelut-osiossa. Suurin ero aiempaan on ArchiMAD, joka on nyt siis palvelu. ArchiMAD-lehdet ovat OmaMAD-tunnuksen takana.

Huomioi myös, että GDL-palvelumme löytyvät nyt Palveluiden alta nimellä Ohjelmointiratkaisut. Toivomme uuden nimeämismallin kuvaavan laajemmin palvelua, jota M.A.D. asiakkailleen tarjoaa. 

3. Koulutukset

Suomen kieli on joskus hankalaa – tai ainakin teemme siitä sellaista: Ennen kaikki koulutuksemme ja tapahtumamme keräsi yhteen Kalenteri – nyt Koulutukset.

Koulutuksethan ovat kenties merkittävin osa niin meidän kuin asiakkaidemmekin arkea, joten sana ansaitsee paikkansa julkisivussa. Miksi se sitten kattaa tapahtumatkin? Koska ne ovat meillä aina opettavaisia ja hyödyllisiä!

4. M.A.D.

Jos yrityksen rinnastaa ihmiseen, edellä mainitut osiot olisivat keho. Pinnan alla on persoona: luonne, ajatukset, tavoitteet ja roolit. Sivustomme osio M.A.D. kertoo, keitä, missä ja miksi me olemme – mistä tulemme ja minne menemme. Kun etsit yhteystietojamme, henkilöstöämme tai avoimia työpaikkojamme, suuntaa tänne!

5. Ajankohtaista

Alamme kehittyy ja digitalisoituu kiihtyen. Tosin olemme itse siihen osasyyllisiä. Koetamme parhaamme mukaan jakaa tietoa eteenpäin asiakkaillemme.

Ajankohtaista-osio on uutisten ja blogin hybridi, joka tarjoilee sekä objektiivista tietoa että subjektiivista näkemystä. Selvyyden vuoksi julkaisut on merkitty aihetunnistein, mikä helpottaa myös navigointia.

Uusia ulottuvuuksia

Pelkkä valikko ei kerro kaikkea, vaan verkkosivustollamme on muitakin elementtejä. Esitelläänpä muutama.

Haku

Suuri parannus edelliseen sivustoon verrattuna on sivuston sisäinen hakutoiminto. Sen avulla asiat löytyvät äärimmäisen kätevästi. Haku aukeaa päävalikon suurennuslasista.

Spontaanilla kokeilulla hakusana 'cnc' listaa neljä osumaa: ArchiFrame- ja ArchiLogs-tuotesivut, Archicad-laajennukset-sivun sekä ArchiMAD 4/2020 -lehden. Kannattaa kokeilla!

Header ja footer

Jo aiemmin mainitut verkkosivuston lisäsiivet – kauppa ja tuki – ovat aina yhden painalluksen päässä header-valikossa, päävalikon yläpuolella. Sinne on pantu myös suora linkki yhteystietoihin.

Selasitko sivun loppuun? Alareunan tumma footer-laatikko näyttää muutamia oikoteitä tärkeisiin kohteisiin – myös tietosuojaselosteseen ja somekanaviin.

Ytimekäs etusivu

Nykypäivänä etusivut tapaavat olla loputtoman pitkiä. Emme lähteneet muodin mukaan, vaan etusivulle nostetaan tarpeen mukaan eri teemoja. Pitäkäämme etupiha siistinä!

Anna palautetta

Mitä mieltä sinä olet uusista sivuistamme? Me olemme kieltämättä innoissamme, mutta maailma ei ole koskaan valmis. Jatkokehitystä helpottaa palaute, jota sinultakin pyydämme. Mukavia surffaushetkiä!

Siirry etusivulle: mad.fi
Anna palautetta: markkinointi@mad.fi

Aiheet: MADkauppa blogi MAD
Ville Nikunen

Kirjoittaja: Ville Nikunen

Ville on M.A.D.in viestintäsuunnittelija.

Keskustele