Lukuaika 4 min

Archicad 24

22.10.2020 12:13:00

Archicad 24 – Rakennetaan yhdessä 

Archicad 24 kokoaa arkkitehdit ja insinöörit tekemään yhteistä mallia. Tehokkainta on jakaa malli yhteiseen BIMcloud-ympäristöön. Uusilla mullistavilla työtavoilla tietoketju pysyy ehjänä ja laatu paranee. Saumaton ja avoin tiedonvaihto lisää tiimin sisäistä luottamusta, karsii mallien päällekkäisyydet sekä säästää turhalta työltä. 

Täysi suunnittelun vapaus 

Integroitu rakenneanalyysimalli 

ac24_rakenneanalyysi

Archicad 24:n tehokkaat työkalut takaavat äärimmäisen laadukkaan rakennuksen tietomallin. Uusi rakenneanalyysimalli on nyt integroitu arkkitehtoniseen malliin – ei enää uudelleenmallinnusta!  

Sisäänrakennettu LVIS-mallintaja 

LVIS-Mallintaja sisältyy nyt Archicadiin. LVIS-työkalut helpottavat suunnittelun koordinointia ja integraatiota entisestään. IFC-muodossa tuodun LVIS-mallin osat ovat nyt oman LVIS-kirjaston ansiosta käytettävissä aiempaa älykkäämpinä ja kevyempinä. Archicad 23 -version Aukko-työkalu on päivitetty LVIS-mallintajaan, jonka avulla voit luoda yhdisettyja aukkoja rinnakkaisille putkille ja kanaville.

Kaikki ideat pöytään 

Archicadillä mallinnat ja jaat ideasi kätevästi koko tiimin nähtäville. Parhaat palat voi liittää osaksi projektia varsin näppärästi. 

Objekteja ilman koodausta 

Haluaisitko luoda omia älykkäitä objekteja, muttet osaa koodata? Uudella visuaalisella PARAM-O-työkalulla onnistut. Mallinna kalusteita tai vaikka kokonaisia kortteleita parametrisesti. Mahdollisuudet ovat rajattomat. 

Analysoi tarkasti 

Laadukkaampia rakennuksia 

Archicad 24 kokoaa arkkitehdit ja rakennesuunnittelijat samalle sivulle integroidun rakenneanalyysimallin myötä. Yhden mallin strategia estää törmäyksiä ja tuplatyötä, joten aikaa ja rahaa säästyy. 

Fyysisen ja analyysimallin tarkistus 

Mallin pitää olla luotettava ja tarkka. Archicad 24 esittelee aiemman törmäystarkastelun lisäksi fyysisen ja analyysimallin tarkistuksen. Tieto rakenteiden ominaisuuksista, kuten materiaaleista ja poikkileikkauksista, siirtyy Archicadin ja analyysisovelluksen välillä saumattomasti ja kaksisuuntaisesti uuden SAF-tiedostomuodon ansiosta. Suomessakin yleiset rakenteiden analyysiohjelmat, kuten Scia Engineer ja FEM-Design, tukevat jo tätä uudenlaista yhteistyötä.

Tiimityöllä menestykseen 

ac24_visualisoimuutokset

Älykkään muutosseurannan ja reaaliaikaisten ilmoitusten ansiosta huomaat ja visualisoit mallien ja niiden versioiden muutokset luontevasti. 

Hallitut muutokset 

Jokaisessa projektissa on useita sidosryhmiä. Suunnitelmien muutosten seuranta, ymmärrys ja mukautus ovat merkittävä tehtäväkokonaisuus. Archicad 24 esittelee Mallivertailu-välilehden: vertaa kahta 3D-mallia tai -malliversiota, sitten visualisoi ja suodata niiden väliset erot. Kun tarkkailet muutoksia ja arvioit eri vaihtoehtoja, lopputulos on vääjäämättä laadukkaampi.

Seuraa ja muuta

Mallin ongelmat ratkeavat nopeammin uuden selkeän Ongelmien hallinnan ja organisoijan avulla sekä reaaliaikaisten tiimityön Muutosseurannan ilmoitusten tuella. Lähetä viestit ja liitä mukaan toisten osapuolten havaitsemat ongelmat uusimman avoimen BCF 2.1 -standardin mukaisina tiedostoina tai lähetä ne Excel-muodossa. 

Täysi BIMcloud on myös tiedostopalvelin – aina ajan tasalla 

Simppelin julkaisun ja BIMcloudin avulla lataat ja päivität mallin sisältöä tiimijäsenten sijainnista riippumatta. Nyt on painavat syyt siirtyä täyden BIMcloudin käyttöön. Säästät aikaa, vältät virheitä ja jaat tietoa luottavaisin mielin. Reaaliaikainen pääsy jaettuun malliin, koko hankkeen ajan, pitää koko monialaisen tiimin alati kartalla. 

Suora Revit-tiedonvaihto 

Tarvitsetteko tiedonvaihtoa Archicadin ja Revitin välillä? Tuo ja vie elementit tarkalla geometrialla ja parametreilla. RVT-tiedosto sopii koordinointiin ja päivittyväksi viitetiedostoksi – paikallisesti tai BIMcloudin kautta.

Dokumentoi luotettavasti 

Automatisoi työtä 

Luo automaatioskriptejä Archicadissä ja suorita ne ulkopuolelta kehittyneillä ohjelmointikielillä, kuten JSON Pythonilla. Hyödynnä yleisiä elementti- ja ominaisuustietoja sekä -luetteloja ja muokkaa niitä tarpeen mukaan. 

Älykkäämpi tiedonvaihto 

Vaihda tietoa mallin ulkopuolisten konsulttien kanssa fiksusti ja tehokkaasti. Ominaisuuksien vienti ja tuonti Excel-tiedostoina takaa tiedon tarkkuuden ja laadun. Nyt vaihtoehtoiset ominaisuusarvot näkyvät Excelissä pudotusvalikkona. 

Helli silmiäsi 

ac24_tummatila

Teetkö töitä hämärässä? Vähennä silmien rasitusta siirtymällä tummaan tilaan (macOS). 

Visualisoi tyrmäävästi 

Paremmat pintamateriaalit 

Onko kuva todellinen vai renderoitu? Luo näppärästi huippuvisualisointeja uusilla ja päivitetyillä pintamateriaaleilla. Yli 500 pintamateriaalia, mukaan lukien uudet tapetit ja aidot metallipinnat, herättävät ideasi eloon. 

Lumoavia sisätiloja 

2D- ja 3D-näkymät kaipaavat lihaa luiden ympärille. Sisusta näkymiä Archicadin upouusilla kirjasto-objekteilla entistä hallitummin. Tuo objekteja RFA-muodossa suoraan GDL-objekteiksi. 

Isoinkaan projekti ei jumita 

Pyöritä kaikenkokoisia projekteja mobiililaitteellasi BIMx:n uuden 3D-moottorin ansiosta. Koe kaikki BIMx-herkut nyt myös koneen ääressä, joko suoraan selaimella tai uudella BIMx-työpöytäversiolla!

Reaaliaikaista renderointia 

Twinmotion2020_PR06 

Luo huikeita visualisointielämyksiä suoralla Archicad–Twinmotion-linkillä. Pystyt perustelemaan suunnittelupäätöksesi ja vakuuttamaan asiakkaan. Twinmotion 2020 on ilmainen Archicad-ylläpitosopimusasiakkaille! 

Järjestelmävaatimukset 

Archicad 24 toimii 64-bittisessä ympäristössä. Suositeltavat käyttöjärjestelmät ovat Windows 10, macOS 10.14 Mojave ja macOS 10.13 High Sierra. 

Lue lisää järjestelmävaatimuksista Graphisoftin sivuilta

Ville Pietilä

Kirjoittaja: Ville Pietilä

Ville on M.A.D.in Archicad-tuotepäällikkö.

Keskustele