Lukuaika 3 min

21 yleistä kysymystä BIMcloud as a Servicestä

27.3.2020 15:26:00

COVID-19-aikana GRAPHISOFT tarjoaa BIMcloud as a Servicen ilmaiseksi 60 päiväksi, jotta Archicad-etätiimit pysyvät tolkuissaan. Uudenlainen tilausmuotoinen tuote voi aiheuttaa liudan kysymyksiä. Tässä yleisimpiin on vastattu mahdollisimman selkokielisesti. Lisätiedot ja seikkaperäiset ohjeet tarjoilee GRAPHISOFT Help Center.

UKK: BIMcloud as a Service

1. Tarvitsenko luottokortin saadakseni 60 päivän ilmaisjakson? Veloitetaanko minua sen jälkeen?

Kyllä. Ellet katkaise BIMcloud as a Service -tilausta ennen ilmaisjakson päättymistä, se jatkuu automaattisesti maksullisena kuukausitilauksena, jolloin luottokorttiasi veloitetaan.

2. Saanko ilmoituksen ennen 60 päivän aikarajaa? Voinko päättää tilauksen milloin tahansa?

Saat useammankin sähköpostimuistutuksen ennen ilmaisjaksosi loppumista. Voit koska vain lopettaa tilauksen.

3. Mikä on palvelun hinta 60 päivän jälkeen?

68 € kuukaudessa tai 540 € vuodessa per käyttäjä.

4. Milloin 60 päivän ilmaisjaksoni alkaa?

Normaalisti jo vartin kuluttua tilauksesta. Poikkeuksellisissa verkkoliikenneruuhkissa viive voi olla enintään vuorokauden.

5. Kuinka kauan ilmaisjakso on saatavilla? Voinko aloittaa palveluni kuukauden kuluttua?

Toistaiseksi, niin kauan kuin COVID-19-pandemia vaatii. Tarkkaa päivää ei ole päätetty.

6. Meillä on 10 ARCHICAD-lisenssiä, jolla 15 eri käyttäjää. Montako BIMcloud-paikkaa tarvitsen?

Todennäköisesti 10. Luku määräytyy samanaikaisten tiimityökäyttäjien mukaan. Voit antaa pääsyn kaikille 15 käyttäjälle jaettuihin BIMcloud-tiimiprojekteihin, mutta vain 10 voi työskennellä yhtä aikaa.

7. Voinko muuttaa BIMcloud-käyttäjien määrää tilauksen jälkeen?

Kyllä. Se hoituu verkkokaupan käyttöliittymässä. Kun tilaat lisää käyttöpaikkoja, ne avautuvat seuraavana päivänä. Jos vähennät paikkoja, muutokset tulevat voimaan seuraavassa kuukausilaskutuksessa.

8. Tarjoaako BIMcloud as a Service samat ominaisuudet kuin normaali BIMcloud-täysversio?

Kyllä. BIMcloud as a Service kattaa kaikki täysversion premium-ominaisuudet. Katso BIMcloud-versioiden välinen ominaisuusvertailu

9. Yritin kirjautua BIMcloud as a Serviceen GSID:lläni, mutta ilmoitus käski luomaan uuden. Miksi?

Palvelu tilataan teknisistä syistä GRAPHISOFT UK:n nettikaupasta, mutta käytettävä GRAPHISOFT ID tulee rekisteröidä Suomeen. Voit käyttää esimerkiksi henkilökohtaista sähköpostiosoitettasi. Tiedon pääsee lähiaikoina korjaamaan palvelun asetuksissa. Huomioithan, että on tärkeää kirjata "Billing/Shipping Country” -kenttään Finland.

10. Tarvitsenko BIMcloud as a Servicen perustamiseen IT-taitoja?

Et. GRAPHISOFT hoitaa palvelimen asennuksen ja ylläpidon. Olet kuitenkin järjestelmänvalvoja, joten sinulla on pääsy BIMcloudin selainhallintaan. Voit hallita käyttäjiä ja projekteja kuten tavanomaisessa BIMcloudissa. Selainhallintaan pääsevät toki kaikki BIMcloud-käyttäjät, mutta perustajan eli pääylläpitäjän eli MasterAdminin määrittelemin oikeuksin.

11. Missä BIMcloud-palvelinta ylläpidetään? Esiintyykö viiveitä?

BIMcloud-palvelu toimii Google Cloud -alustalla. Käytännössä BIMcloud as a Serviceä ylläpidetään samassa järjestelmässä kuin esimerkiksi Gmailia ja YouTubea. Se valitsee automaattisesti lähimmän datakeskuksen viiveen minimoimiseksi.

12. Mitkä ovat BIMcloud-pilvipalvelinten tekniset tiedot?

Tarkkoja tietoja ei voida määritellä, koska järjestelmä on skaalautuu tietoliikenteen mukaan.

13. Mitkä ARCHICAD-versiot ovat yhteensopivia BIMcloud as a Servicen kanssa?

BIMcloud-täysversion tavoin se tukee kaikkia ARCHICAD 20–23 -kieliversioita.

14. Toimiiko BIMcloud as as Service ARCHICAD-hätälisensseillä?

Kyllä.

15. Kuinka pääsen BIMcloud as a Servicen tilaustietoihin?

Voit hallita BIMcloudia ARCHICADin tai selaimen kautta. Ajattele BIMcloud-palvelua omana yksityisenä BIMcloud-pilvipalvelimenasi. Kirjautumiseen käyttämästäsi GRAPHISOFT ID:stä tulee järjestelmän täysivaltainen ylläpitäjä.

16. Voinko siirtää käyttäjiä ja projekteja olemassa olevalta BIMcloud-palvelimelta?

Kyllä, selainhallinnan kautta.

17. Jos lopetan BIMcloud-palvelun, voinko palauttaa projektini paikalliselle palvelimelleni?

Kyllä. Peruutuksen jälkeen järjestelmänvalvojan käyttöoikeutesi kestää vielä 14 päivää, joten siirtoaikaa on reilusti. Voit viedä käyttäjiä, rooleja, projekteja ja kirjastoja selainpohjaisesta käyttöliittymästä ja tuoda niitä paikallisiin BIMcloudeihisi. Voit myös tallentaa käynnissä olevat projektisi PLN-tiedostoina ARCHICADissä.

18. Voinko tallentaa pilven varmuuskopioita paikallisiksi tiedostoiksi?

Et toistaiseksi. Tallenna ARCHICADissä PLN-tiedostot päivittäin. Ne toimivat paikallisina varmuuskopioina, jos BIMcloud-palvelussa on teknisiä pulmia.

19. Missä BIMcloud-projektiin linkitettyjä tiedostoja, kuten ulkoisia piirustuksia, tulee säilyttää?

Tiedostopalvelimella, johon ARCHICAD-käyttäjät pääsevät internetin kautta. Jos tämä ei onnistu, ulkoinen sisältö on joko upotettava projektiin tai linkitettävä BIMcloudista. Sisältö voidaan linkittää myös paikallisesta tietokoneesta, jossa ARCHICAD toimii, mutta tällöin lähdettä voi käyttää vain sen linkittänyt käyttäjä.

20. Mitä tapahtuu tiedoilleni, jos internetyhteys ei toimi?

Avoimen projektitiedoston kopio sijaitsee kunkin tiimiläisen koneen paikallisessa ARCHICAD-tietokansiossa. Jos kadotat palvelinyhteyden, voit tallentaa tiimiprojektista oman PLN-kopiosi. Kun katko on ohi, sen aikana kunkin tiimiläisen työstämät erilliset PLN-sisällöt on hyvä yhdistää koordinoidusti, jotta tiimityö voi taas jatkua yhteisessä jaetussa tiedostossa. Yleisohjeena tallenna projekti säännöllisesti sekä vie ja tuo muutokset usein.

21. Mistä saan tarvittaessa teknistä tukea?

Ota yhteyttä M.A.D.in tekniseen tukeen: tuki@mad.fi, 020 741 9713.

Ville Nikunen

Kirjoittaja: Ville Nikunen

Ville on M.A.D.in viestintäsuunnittelija.

Keskustele