BIMcloud as a Servicessä huoltokatko la 15.5.2021

Kirjoittanut Ville Nikunen 6.5.2021 10:29:10

BIMcloud as a Servicen käytössä voi ilmetä yhteysongelmia lauantaina 15.5.2021 klo 9–21 (Suomen aikaa). Palvelun kaikki käyttäjät saavat automaattisen ilmoituksen verkkokäyttöliittymässä koko huollon ajan.

Aiheet: Archicad BIMcloud Uutinen GRAPHISOFT
Lukuaika 2 min

Rakennetaan yhdessä hirsirakennuksia!

Kirjoittanut Mikko Kyläkoski 6.5.2021 9:58:00

Hirsirakentamisessa on tapahtunut paljon viime vuosien aikana. Painumattoman hirren kehitys on tuonut mukanaan hirsirakenteiden monipuolisemman käytön ja vapauttanut suunnittelun painuvien hirsiseinien aiheuttamista haasteista. Tämä on mahdollistanut monimuotoisemman arkkitehtuurin ja kasvattanut hirsirakennusten osuutta julkisrakentamisessa.

Archicad on käytössä valtaosalla suomalaisista arkkitehtitoimistoista. Kun hirsitalotehtaalla on käytössä ArchiLogs- ja ArchiFrame-laajennukset Archicadin rinnalla, saadaan rakennettua saumaton yhteistyöketju arkkitehtisuunnittelijan ja rakennesuunnittelijan välille. Näin sama malli siirtyy suunnittelijalta toiselle ja jalostuu matkalla valmiiksi rakennukseksi.

Lohjan asuntomessuille nouseva talo, © Studio Rosberg Oy. Toteuttaja: Ollikaisen Hirsirakenne Oy

Jotta yhteistyöstä saadaan sujuvaa, on suositeltavaa, että talotehdas luo projekteille aloituspohjan, joka on hiottu omaan tuotantoon sopivaksi. Jakamalla tämän aloituspohjan arkkitehdeille tehdas voi varmistua siitä, että käytössä on oikeat rakennetyypit ja että projekti on luotu tehtaan oman laatujärjestelmän mukaan. Kun yhteiset säännöt on sovittu ja niihin on sitouduttu, jää tehtaalle enemmän aikaa keskittyä omaan tekemiseen ja tehostaa omaa ydinosaamistaan.

Samojen ohjelmistojen käyttö helpottaa myös rakennesuunnittelukuorman jakamista alihankkijoille. Rakennesuunnitteluun erikoistuneet toimistot ovat ottaneet ohjelmistoikseen Archicadin laajennuksineen, ja nämä voidaan räätälöidä yhteensopiviksi eri talotehtaiden tuotantolinjojen kanssa. Uudistuneen BIMcloudin avulla yhteistyö voidaan kehittää entistä tehokkaammaksi.

Lohjan asuntomessuille nouseva talo, © Studio Rosberg Oy. Toteuttaja: Ollikaisen Hirsirakenne Oy

Ollikaisen Hirsirakenne

Ollikaisen Hirsirakenne on jo pitkään tehnyt yhteistyötä eri Archicadiä käyttävien arkkitehtitoimistojen kanssa. Projektien määrän kasvaessa Ollikaisella ryhdyttiin miettimään, miten suunnitteluprosessia voitaisiin tehostaa. Yhtenä vaihtoehtona nähtiin ArchiLogsin käyttöönotto hirsirakenteiden suunnittelussa. Näin rakennesuunnittelija voisi aloittaa työnsä suoraan arkkitehdin Archicad-mallista.

Ollikaisella ollaan menty tuotannossa aina ennakkoluulottomasti kohti uusia toimintamalleja ja -tapoja, ja sama asenne on suunnittelupuolellakin. Näin ollen he päättivät ottaa ArchiLogsin ja ArchiFramen käyttöön, ja niiden räätälöinti ja sovittaminen tuotantoon on hyvässä vauhdissa.

”Kouluista valmistuu Archicad-osaajia huomattavasti enemmän kuin muiden suunnitteluohjelmien taitajia. Kesätyöntekijöitäkin löytyy, ja he voivat heti alkaa piirtämään ilman, että ensin pitää opetella ohjelma”, toteaa toimitusjohtaja Tero Ollikainen. Tämä oli yksi painava syy Archicadin valinnassa myös yrityksen sisällä tehtävään arkkitehtisuunnitteluun.

ArchiLogs Designer arkkitehtisuunnitteluun

ArchiLogs-hirsilaajennuksesta on saatavilla kevennetty Designer-versio arkkitehtisuunnitteluun. Designer-versio tehostaa hirsirakennusten mallinnusta, sillä sen avulla voi seinän korkeuden määritellä hirsikiertojen määrän mukaan, ja hirrelle voidaan määritellä oikeanlainen hirsiprofiili. Laajennuksen avulla voidaan myös jatkaa yksittäisiä hirsiä ja muokata niiden päätyjä. Mukana tuleva hirsikirjasto sisältää muun muassa hirsipilarin ja hirsiaukko-objektin, jonka avulla voi tehdä esimerkiksi perinteisiä hirsikaiteita.

Tämän laajennuksen avulla arkkitehtisuunnittelija saa tehtyä rakennuksesta tarkemman mallin. Mitä tarkemmin rakennus on mallinnettu oikeilla työkaluilla ja objekteilla, sitä varmemmin se siirtyy rakennesuunnittelijan työpöydälle hirsikaavioiden laatimiseen täydellä ArchiLogsilla.

Haluatko kuulla lisää? Ota meihin yhteyttä tai varaa maksuton etäesittely helposti!

Varaa maksuton esittely

Aiheet: Archicad blogi Aloituspohja ArchiFrame ArchiLogs Hirsirakentaminen ArchiLogs Designer puurakentaminen
Lukuaika 1 min

Archicad 24 ja macOS Big Sur 11.3 täysin yhteensopivia

Kirjoittanut Ville Pietilä 28.4.2021 16:24:40

Aiheet: Uutinen Archicad 24 Big Sur
Lukuaika 2 min

Archicad osana Metropolia Ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmaa

Kirjoittanut Ruusu Kangas 22.4.2021 13:23:26

Harjoitustyö © Loréna Kukkamäki

Aiheet: Tietomallinnus Archicad BIM blogi Edu Opiskelija 3D-mallinnus

NVIDIA Omniverse -laajennus Archicadille

Kirjoittanut Ville Nikunen 21.4.2021 12:33:53

Archicad on saanut suoran yhteyslaajennuksen NVIDIA Omniverseen, joka on avoin, virtuaalinen yhteistyöalusta eri suunnittelualoille – myös arkkitehtuuriin. Omniverse mahdollistaa reaaliaikaisen fysikaalisen simuloinnin sekä yhtäaikaisen sisällöntuoton eri ohjelmistoista.

Archicad on AEC-ohjelmistojen etujoukossa Omniverse-integroinnissa. Muita Omniverseen yhdistettyjä mallinnusohjelmistoja ovat muun muassa SketchUp, Rhino ja Revit.

Omniverse on vielä avoimessa beta-vaiheessa. Virallinen kaupallinen versio on tulossa kesällä 2021.

Lataa NVIDIA Omniverse ja sen Archicad-laajennus: https://www.nvidia.com/en-us/omniverse/#apps-connectors

Lukuaika 1 min

M.A.D. on valittu Puurakentamisen Kasvupolulle

Kirjoittanut Ville Nikunen 20.4.2021 14:54:29

Aiheet: Tietomallinnus BIM Uutinen MAD Yhteistyö Hirsirakentaminen puurakentaminen
Lukuaika 4 min

Onko koulunne kärryillä? Ohjelmistot osaksi opetusta

Kirjoittanut Ville Nikunen 20.4.2021 12:46:19

Opetetaanko oppilaitoksessanne AEC-alaa – suomeksi siis arkkitehtuuria, LVIS-suunnittelua tai rakennustekniikkaa? Kenties myös maisemasuunnittelua, tilasuunnittelua tai muotoilua? Näitä kaikkia aloja yhdistää tietokoneavusteinen 3D-, CAD- ja BIM-työskentely. Työelämässä ohjelmistojen hallinta on nykyään tärkeimpiä käytännön taitoja. Niiden opettelu pitääkin aloittaa jo opiskelujen aikana. Millä tolalla ohjelmisto-opetus on teidän koulussanne?

Aiheet: Tietomallinnus Koulutus Archicad BIMcloud Rakennesuunnittelu BIM blogi MAD Edu Yhteistyö
Lukuaika 2 min

Uusi SketchUp Studio – kokonaisvaltaiseen työskentelyyn

Kirjoittanut Ville Nikunen 19.4.2021 10:17:33

Aiheet: SketchUp SketchUp Studio
Lukuaika 1 min

Twinmotion 2021 on täällä!

Kirjoittanut Gio Siradze 14.4.2021 13:52:31

Aiheet: Visualisointi Twinmotion
Lukuaika 19 min

Onko vapaus kallista?

Kirjoittanut Ville Nikunen 8.4.2021 13:19:22

Ammattikäyttöön tarkoitetut ohjelmistot maksavat usein tuhansia euroja – alalla kuin alalla. Summa voi tuntua suurelta, jos ajattelee vain euroja. Kun sen sijaan näkee tehokkaan työvälineen hyödyt pitkällä aikavälillä ja kokonaisvaltaisesti, sijoitus on helppo perustella. Koska jokainen ansaittu tonni vaatii kuitenkin paljon työtä, ei ole samantekevää, mihin sen käyttää. Ei kannata maksaa tyhjästä tai ylimääräisestä. Herää kysymys, mikä on oikeasti kallista. Pidä myös huoli valinnanvapaudestasi.

Aiheet: Tietomallinnus Archicad Arkkitehtitoimisto BIM Yhteensopivuus blogi Lisenssisopimus Yhteistyö Revit
Lukuaika 1 min

Aprillipäivän uutisessa niin pilaa kuin tottakin

Kirjoittanut Ville Nikunen 2.4.2021 12:00:00

Aprillipäivän 1.4.2021 uutisemme "M.A.D. palkkasi robotin" paljastui uutisankaksi. M.A.D.issä työskentelee nimittäin edelleen vain ja ainoastaan ihmisiä. Palvelemme sinua henkilökohtaisesti ja lämmöllä.

Uutisessa oli toki totta toinen puoli: M.A.D.in GDLab-ohjelmointiratkaisut, perusaloituspohjapalvelu kasvattavat alati suosiotaan. Tutustu ihmeessä!

Myös ALPO-robotin seuraajan nimeyskilpailu toteutettiin oikeasti. Mielestämme veikein ehdotus oli ULPU. Sen laatijaa, Juhaa, odottaa pikku yllätyspalkinto.

Aiheet: Uutinen MAD Palvelut Aloituspohja Aloituspohjapalvelu Ohjelmointi
Lukuaika 1 min

Nemetschekillä ennätysvuosi – jatkosuunnitelmat tarkentuivat

Kirjoittanut Ville Nikunen 30.3.2021 9:51:33

Aiheet: Archicad BIM Uutinen Yhteensopivuus GRAPHISOFT Yhteistyö Nemetschek

Keskustele