In English
sivukartta

Tekninen tuki

Tervetuloa M.A.D.in teknisen tuen sivuille. Näiltä sivuilta löydät apua ArchiCADin ja muiden M.A.D.in tuotteiden teknisiin ongelmiin.


Ohjeet teknisen tuen käyttöön

1. Etsi ratkaisua ensin ArchiCAD-käsikirjasta. Jos sinulla ei ole käsikirjaa, löydät sen ArchiCADin Ohje-valikosta tai täältä.

2. Käy läpi nämä tukisivut asianmukaisista kohdista.

3. Jos ongelma ei ole vieläkään ratkennut, ota yhteyttä tukeemme! Tee kuitenkin ennen soittoa seuraavat valmistelut.

a) Selvitä ArchiCADin versio ja mahdollinen korjauspäivitys (valitse Tietoja – ArchiCAD).
ArchiCAD-ohjelman korjauspäivitykset voi hakea suoraan Graphisoftin sivuilta.
b) Listaa koneen tiedot, kuten käyttöjärjestelmä, muisti ja näytönohjain.
c) Avaa kyseinen ArchiCAD-tiedosto valmiiksi tietokoneellesi.


Veli-Pekka Tolonen

Teknisestä tuestamme vastaa Veli-Pekka Tolonen.
Tavoitat hänet tukinumerosta 020 741 9713,
sähköpostiosoitteella tuki@mad.fi
tai vaikka Skypellä: veli-pekka-105 veli-pekka-105

Ajankohtaista

ArchiCAD-versioiden 19 ja 18 lisenssinsuojaus ei toimi vanhalta palvelimelta

maanantaina 23. marraskuuta 2015

ArchiCAD 19 (4011) ja 18 (7007) eivät saa suojausta CodeMeter 5.00:aa vanhemmalla ajurilla ohjelmistolla varustetulta lisenssipalvelimelta.

Lataa uusi CodeMeter Driver 5.21: http://helpcenter.graphisoft.com/troubleshooting/licensing/codemeter-troubleshooting-guide/codemeter-protection-known-issues/#ARCHICAD_19_build_no_4011_cannot_find_licenses_from_Network_License_Key

Jos on tarve asentaa CodeMeter-ajuri erikseen ArchiCAD-asennuksesta Mac OS X 10.11 -käyttöjärjestelmään (El Capitan), voi yhteensopivan 5.22-ajuriversion ladata Wibu.com-sivuilta.


Solibri–ArchiCAD-linkki päivitetty versioon 19

maanantaina 23. marraskuuta 2015

ArchiCAD-laajennuksella toteutetun linkin avulla saa siirrettyä ArchiCAD-mallin Solibriin sekä Solibrin havainnot ArchiCADiin ilman IFC-tallennusta. Ilmainen laajennuksen voi ladata Solibri Solution Centeristä.


ArchiCAD 16–19 -versiot kaatuilevat Windows 7 -päivityksessä

torstaina 12. marraskuuta 2015

Hiljattain saataville tullut Microsoft Windows 7 Update 2015-11-11 (KB3097877) aiheuttaa ArchiCADin (ja myös Microsoft Outlookin) kaatuilua eri tilanteissa, jotka viittaavat käyttöjärjestelmän kirjasinten hallintaan. Välittömänä ratkaisuna ehdotetaan päivityksen poistoa oheisen Help Center -artikkelin mukaisesti.

http://helpcenter.graphisoft.com/troubleshooting/setup/archicad-crashes-on-windows-7-because-of-windows-update-2015-11-11/


Ensimmäiset ArchiCAD 18 build 7007- ja ArchiCAD 19 build 4011 -päivitykset ilmestyivät

perjantaina 23. lokakuuta 2015

Päivitykset on testattu kieliversioissa AUS, INT, NZE, USA ja UKI, muttei vielä FIN-versiossa. Kun lopulliset versiot on testattu, ehdottaa ArchiCAD päivityksen lataamista ja asentamista automaattisesti.

ArchiCAD 18 build 7007

Pakettiin sisältyy seuraavat osat:

• ARCHICAD.exe build-numerolla 7000

• BIM-Palvelin build-numerolla 7000

• BIM-Palvelimen hallinta build-numerolla 7007

Paketin build-numero (joka on rekisteröity ohjelmakansion ProductVersion.xml-tiedostoon) on 7007. Huomaa, että Ohje-valikon Tietoa ArchiCADistä -ikkuna näyttää oikean version eli build 7007. Saman valikon Lisenssitiedot-ikkuna näyttää virheellisesti numerona build 7000.

Päivityssivu:

http://www.graphisoft.com/downloads/archicad/updates/AC18/AC18-6000to7007-ReleaseNotes.html

ArchiCAD 19 build 4011

Pakettiin sisältyy seuraavat osat:

• ArchiCAD.exe build-numerolla 4006

• BIM-Palvelin build-numerolla 4006

• BIM Palvelimen hallinta-build numerolla 4011

Paketin build-numero (joka on rekisteröity ohjelmakansion ProductVersion.xml-tiedostoon) on 4011. Huomaa, että Ohje-valikon Tietoa ArchiCADistä -ikkuna näyttää oikean version eli build 4011. Saman valikon Lisenssitiedot-ikkuna näyttää virheellisesti numerona build 4006.

Päivityssivu:

http://www.graphisoft.com/downloads/archicad/updates/AC19/AC19-3003to4011-ReleaseNotes.html


License Manager Toolista (LMT) uusi versio build 7511

perjantaina 23. lokakuuta 2015

Graphisoft on julkaissut uuden version lisenssienhallintatyökalustaan. Ohjelma ehdottaa uuden version lataamista käynnistyksen yhteydessä.

Ohjelman avulla on mahdollista
• ladata uusi lisenssi tyhjään suojausmoduuliin
• ottaa ohjelmistopohjainen suojaus käyttöön yritykseen
• ladata ohjelmistopohjainen lisenssi (koneelta) yrityksen lisenssivarastoon
• ladata ohjelmistopohjainen lisenssi yrityksen lisenssivarastosta (koneelle)
• päivittää lisenssejä
• vaihtaa suojaustyyppiä suojausmoduulista toiseen tai ohjelmistopohjaiseen suojaukseen
• hallita yrityksen lisenssivarastoa.

Lisenssien aktivoinnin ja hallinnan sivuille:
http://www.graphisoft.com/downloads/licensing/help/INT/help.html#32bit


ArchiCAD 17 -päivitys korjaa Mac OS X 10.10:n SMB-ongelmat

maanantaina 19. lokakuuta 2015

Graphisoft on julkistanut ArchiCAD 17:ään erikoiskorjauspäivityksen, joka paikkaa SMB-protokollaan liittyviä ongelmia Mac OS X 10.10 -käyttöjärjestelmässä. Ennen päivitystä tulee edellinen korjauspäivitys Hotfix 8 (build 8000) olla asennettuna.

Lue lisää englanniksi ja lataa päivitys


CodeMeter korvaa vanhan suojaustekniikan – uudet tikut toimitettu ArchiCAD-ylläpitoasiakkaille

tiistaina 22. syyskuuta 2015

Olemme lähettäneet vaihdon suorittamiseen tarkoitetut korvaavat CodeMeter-suojausmoduulit ArchiCAD-ylläpitoasiakkaille kesän aikana. Suosittelemme lisenssien siirtämistä uusiin moduuleihin mahdollisimman pian. Aiempina vuosina Graphisoft on poistanut päivityssivuiltaan roikkumaan jääneitä päivityksiä turvallisuussyistä. Suojausmoduuliversion vaihdon ollessa kesken emme voi esimerkiksi siirtää lisenssejä yrityksestä toiseen tai lisätä yritykseen uusia lisenssejä.

Vaikka suojausmoduuli on päivitetty uusimpaan versioon, on sillä (CodeMeter-suojauksella) mahdollista käyttää ArchiCAD-versioita alkaen versiosta 10.

Lisätietoa suojausmoduulien ajureista, joita tarvitaan ArchiCAD-versioiden käyttämiseksi, saat osoitteesta http://www.graphisoft.com/downloads/protection_key.html.

Huom! Suojausmoduuliajuri sisältyy tarvittaviin asennuspaketteihin, eli se asentuu automaattisesti sekä uuden ArchiCAD 19 -version että License Manager Toolin (LMT) asennuksen yhteydessä. ArchiCAD 19 toimii vain CodeMeter-suojauksella. Lisäksi verkkolisenssinä käytettäessä montaa eri versiota yhtäaikaisesti se varaa vain yhden lisenssin per työasema.


Ennakkoversio ArchiCAD 18 ja BIMcloud – päivityksestä 7000

tiistaina 15. syyskuuta 2015

ArchiCAD 18 on saamassa uuden päivityksen. Päivitysversio 7000 on ladattavissa osoitteessa
http://www.graphisoft.com/downloads/archicad/updates/AC18/AC18-6000to7000-ReleaseNotes.html

Päivitys on testattu kieliversioissa AUS, INT, NZE, USA ja UKI, muttei vielä FIN-versiossa. Kun lopullinen versio on testattu, ehdottaa ArchiCAD päivityksen lataamista ja asentamista automaattisesti. Ohjelmaversion voi aina tarkistaa ArchiCADin valikosta Ohje – Tarkista päivitykset.

Päivitys 7000

Päivityksen voi tehdä kaikkiin lisenssityyppeihin (kaupallisiin, opiskelija- ja opettajalisensseihin sekä oppilaitosverkkoihin).


ArchiCAD 19 -harjoitusmateriaaleja englanniksi

tiistaina 14. heinäkuuta 2015

Graphisoft on uuden ArchiCAD 19 -version myötä uusinut harjoitusmateriaalejaan. ARCHICAD Training Series sisältää eri osa-alueisiin keskittyviä harjoitustehtäviä. Konseptisuunnitteluun keskittyvä Volume 2 on päivitetty kokonaan.

Saman sivun alareunassa on myös linkki BIM Curriculum -sivulle. Sieltä opettajat voivat ladata avukseen 12 valmiiksi suunniteltua ArchiCAD-oppituntia kalvoineen oman opetuksensa tueksi. Materiaali on englanninkielistä.


Muutos ArchiCAD 19:n asennuksessa: versio valitaan ohjelman käynnistyksen yhteydessä

perjantaina 26. kesäkuuta 2015

ArchiCADin 19-versiosta on yksi asennuspaketti, joka sisältää kaikki sen erilaiset lisenssiversiot (kaupallinen, kokeilu- eli trial-, demo- sekä opiskelija- ja oppilaitosversiot). Käyttötapa valitaan versiosta 19 alkaen asennuksen jälkeen, ohjelman ensimmäisellä käynnistyskerralla.


Suojaamaton ArchiCAD 10 ja ohjelmistopohjaisen suojauksen ajurit vanhojen tiedostojen muunnokseen

keskiviikkona 22. huhtikuuta 2015

Ohjelmistopohjaisen suojauksen tulon ja vanhojen "muovisten" Wibu-suojausmoduulien poistumisen yhteydessä toimitaan seuraavasti:

- Tämänhetkinen ArchiCAD 10 -tiedostojen muuntamiseen tehty paketti tehdään uudestaan. Uudella versiolla paketin käyttäjät pystyvät avaamaan ArchiCAD 10 -versiota vanhempia tiedostoja ja muuntamaan ne ArchiCAD 10 -versioon ilman ArchiCAD-lisenssiä.

Paketti on tulossa saataville http://www.graphisoft.com/downloads/fileconverter.html osoitteeseen.

Lisäksi Graphisoft tekee ajurit, jotka tekevät ArchiCAD 10-, 11-, ja 12-versioiden käytön mahdolliseksi ohjelmistopohjaisen suojauksen avulla. Nämä tulevat saataville http://www.graphisoft.com/downloads/protection_key.html osoitteeseen

Nämä uudet mahdollisuudet tulevat julkisesti ladattaviksi käyttöön toukokuun puolivälissä.


Vanhojen ArchiCAD-tiedostojen yhteensopivuudesta ja maksuttomista muunnosohjelmista

tiistaina 17. helmikuuta 2015

Graphisoftin sivuilla on ladattavissa englanninkieliset ArchiCAD-versiot 7 ja 9 vanhojen tiedostojen muuntamiseen. Esimerkiksi vanhan, ArchiCAD 5.0 -versiolla luodun projektin voi muuntaa yhteensopivaksi uusimman ArchiCADin kanssa avaamalla ja tallentamalla sen ArchiCAD 9:llä. Uusin ArchiCAD 18 avaa ArchiCAD-tiedostot versiosta 8.1 alkaen.

Koska Graphisoft ei voi taata näiden versioiden toimivuutta tulevissa käyttöjärjestelmissä, on suositeltavaa varmistaa vanhojen tiedostojen yhteensopivuus tai tehdä niiden muuntaminen ennen laite- ja ohjelmistopäivityksiä.

HUOMAA: ArchiCAD 7 ja 9 eivät toimi uusissa Maceissä, joiden järjestelmä on uudempi kuin 10.7. Vanhan koneen säilyttäminen muunnostarpeisiin on siksi suositeltavaa! Apple-käyttäjille on ArchiCAD 10:stä tehty versio, joka toimii Yosemitessa (OS X 10.10).

Lataa versiot ja lue lisää englanniksi:
http://www.graphisoft.com/downloads/fileconverter.html