In English
sivukartta

Tekninen tuki

Tervetuloa M.A.D.in teknisen tuen sivuille. Näiltä sivuilta löydät apua ArchiCADin ja muiden M.A.D.in tuotteiden teknisiin ongelmiin.


Ohjeet teknisen tuen käyttöön

1. Etsi ratkaisua ensin ArchiCAD-käsikirjasta. Jos sinulla ei ole käsikirjaa, löydät sen ArchiCADin Ohje-valikosta tai täältä.

2. Käy läpi nämä tukisivut asianmukaisista kohdista.

3. Jos ongelma ei ole vieläkään ratkennut, ota yhteyttä tukeemme! Tee kuitenkin ennen soittoa seuraavat valmistelut.

a) Selvitä ArchiCADin versio ja mahdollinen korjauspäivitys (valitse Tietoja – ArchiCAD).
ArchiCAD-ohjelman korjauspäivitykset voi hakea suoraan Graphisoftin sivuilta.
b) Listaa koneen tiedot, kuten käyttöjärjestelmä, muisti ja näytönohjain.
c) Avaa kyseinen ArchiCAD-tiedosto valmiiksi tietokoneellesi.


Veli-Pekka Tolonen

Teknisestä tuestamme vastaa Veli-Pekka Tolonen.
Tavoitat hänet tukinumerosta 020 741 9713,
sähköpostiosoitteella tuki@mad.fi
tai vaikka Skypellä: veli-pekka-105 veli-pekka-105

Ajankohtaista

WibuKey-suojausmoduulin vaihto CodeMeteriin ja ArchiCAD-versiot

tiistaina 22. syyskuuta 2015

Olemme lähettäneet vaihdon suorittamiseen tarkoitetut korvaavat CodeMeter-suojausmoduulit ArchiCAD-ylläpitoasiakkaille kesän aikana. Suosittelemme lisenssien siirtämistä uusiin moduuleihin mahdollisimman pian. Aiempina vuosina Graphisoft on poistanut päivityssivuiltaan roikkumaan jääneitä päivityksiä turvallisuussyistä. Suojausmoduuliversion vaihdon ollessa kesken emme voi esimerkiksi siirtää lisenssejä yrityksestä toiseen tai lisätä yritykseen uusia lisenssejä.

Vaikka suojausmoduuli on päivitetty uusimpaan versioon, on sillä (CodeMeter-suojauksella) mahdollista käyttää ArchiCAD-versioita alkaen versiosta 10.

Lisätietoa suojausmoduulien ajureista, joita tarvitaan ArchiCAD-versioiden käyttämiseksi, saat osoitteesta http://www.graphisoft.com/downloads/protection_key.html.

HUOMAA:

Suojausmoduuliajuri sisältyy tarvittaviin asennuspaketteihin, eli se asentuu automaattisesti sekä uuden ArchiCAD 19 -version että License Manager Toolin (LMT) asennuksen yhteydessä. ArchiCAD 19 toimii vain CodeMeter-suojauksella. Lisäksi verkkolisenssinä käytettäessä montaa eri versiota yhtäaikaisesti se varaa vain yhden lisenssin per työasema.


Ennakkoversio ArchiCAD 18 ja BIMcloud – päivityksestä 7000

tiistaina 15. syyskuuta 2015

ArchiCAD 18 on saamassa uuden päivityksen. Päivitysversio 7000 on ladattavissa osoitteessa
http://www.graphisoft.com/downloads/archicad/updates/AC18/AC18-6000to7000-ReleaseNotes.html

Päivitys on testattu AUS, INT, NZE, USA, UKI -kieliversioissa, ei vielä FIN eli Suomalaisessa. Kun lopullinen versio on testattu ehdottaa ArchiCAD päivityksen lataamista ja asentamista automaattisesti. Ohjelmaversion voi aina tarkistaa ArchiCADin valikosta Ohje – Tarkista päivitykset.

Päivitys 7000

Päivityksen voi tehdä kaikkiin lisenssityyppeihin (kaupallisiin, opiskelija- ja opettajalisensseihin sekä oppilaitosverkkoihin).


ArchiCAD 19 -harjoitusmateriaaleja englanniksi

tiistaina 14. heinäkuuta 2015

Graphisoft on uuden ArchiCAD 19 -version myötä uusinut harjoitusmateriaalejaan. ARCHICAD Training Series sisältää eri osa-alueisiin keskittyviä harjoitustehtäviä. Konseptisuunnitteluun keskittyvä Volume 2 on päivitetty kokonaan.

Saman sivun alareunassa on myös linkki BIM Curriculum -sivulle. Sieltä opettajat voivat ladata avukseen 12 valmiiksi suunniteltua ArchiCAD-oppituntia kalvoineen oman opetuksensa tueksi. Materiaali on englanninkielistä.


Muutos ArchiCAD 19:n asennuksessa: versio valitaan ohjelman käynnistyksen yhteydessä

perjantaina 26. kesäkuuta 2015

ArchiCADin 19-versiosta on yksi asennuspaketti, joka sisältää kaikki sen erilaiset lisenssiversiot (kaupallinen, kokeilu- eli trial-, demo- sekä opiskelija- ja oppilaitosversiot). Käyttötapa valitaan versiosta 19 alkaen asennuksen jälkeen, ohjelman ensimmäisellä käynnistyskerralla.


Graphisoftin Windows 10 -yhteensopivuussivut aukaistu

tiistaina 9. kesäkuuta 2015

Microsoft on julkistamassa uuden version 29. heinäkuuta. Tämän takia sen yhteensopivuustietojen kokoamiseksi on tehty tekninen sivusto, jonne tärkeimmät tiedot kerätään. Virallisen yhteensopivuustiedon saamiseen saakka on tärkeää huomioida, että Graphisoft-ohjelmiston voi asentaa uuteen käyttöjärjestelmään, – omalla vastuulla.

Sivusto englanniksi: http://helpcenter.graphisoft.com/technotes/operating-systems/windows-10/


Suojaamaton ArchiCAD 10 ja ohjelmistopohjaisen suojauksen ajurit vanhojen tiedostojen muunnokseen

keskiviikkona 22. huhtikuuta 2015

Ohjelmistopohjaisen suojauksen tulon ja vanhojen "muovisten" Wibu-suojausmoduulien poistumisen yhteydessä toimitaan seuraavasti:

- Tämänhetkinen ArchiCAD 10 -tiedostojen muuntamiseen tehty paketti tehdään uudestaan. Uudella versiolla paketin käyttäjät pystyvät avaamaan ArchiCAD 10 -versiota vanhempia tiedostoja ja muuntamaan ne ArchiCAD 10 -versioon ilman ArchiCAD-lisenssiä.

Paketti on tulossa saataville http://www.graphisoft.com/downloads/fileconverter.html osoitteeseen.

Lisäksi Graphisoft tekee ajurit, jotka tekevät ArchiCAD 10-, 11-, ja 12-versioiden käytön mahdolliseksi ohjelmistopohjaisen suojauksen avulla. Nämä tulevat saataville http://www.graphisoft.com/downloads/protection_key.html osoitteeseen

Nämä uudet mahdollisuudet tulevat julkisesti ladattaviksi käyttöön toukokuun puolivälissä.


Vanhojen ArchiCAD-tiedostojen yhteensopivuudesta ja maksuttomista muunnosohjelmista

tiistaina 17. helmikuuta 2015

Graphisoftin sivuilla on ladattavissa englanninkieliset ArchiCAD-versiot 7 ja 9 vanhojen tiedostojen muuntamiseen. Esimerkiksi vanhan, ArchiCAD 5.0 -versiolla luodun projektin voi muuntaa yhteensopivaksi uusimman ArchiCADin kanssa avaamalla ja tallentamalla sen ArchiCAD 9:llä. Uusin ArchiCAD 18 avaa ArchiCAD-tiedostot versiosta 8.1 alkaen.

Koska Graphisoft ei voi taata näiden versioiden toimivuutta tulevissa käyttöjärjestelmissä, on suositeltavaa varmistaa vanhojen tiedostojen yhteensopivuus tai tehdä niiden muuntaminen ennen laite- ja ohjelmistopäivityksiä.

HUOMAA: ArchiCAD 7 ja 9 eivät toimi uusissa Maceissä, joiden järjestelmä on uudempi kuin 10.7. Vanhan koneen säilyttäminen muunnostarpeisiin on siksi suositeltavaa! Apple-käyttäjille on ArchiCAD 10:stä tehty versio, joka toimii Yosemitessa (OS X 10.10).

Lataa versiot ja lue lisää englanniksi:
http://www.graphisoft.com/downloads/fileconverter.html


PostScript-fonttien tuki loppuu ArchiCAD 19 -versiossa

torstaina 9. lokakuuta 2014

Graphisoft lakkauttaa PostScript-fonttien tuen seuraavassa ArchiCAD-versiossa.

PostScript-kirjasimia ei näytetä ArchiCAD 18 -versiolla tallennettavissa PDF-tiedostoissa OS X -käyttöjärjestelmässä, mikä johtuu uudesta käyttöön otetusta PDF-ajuriversiosta. Käyttäjiä suositellaan vaihtamaan nämä TrueType- tai OpenType-kirjasintyypeiksi.

ArchiCAD 19 -versiossa PostScript-kirjasimet vaihdetaan automaattisesti käyttöön tiedoston avauksen yhteydessä. Korvausmenetelmä toimii kuten puuttuvien kirjasinten tapauksessa: kirjasin vaihdetaan samankaltaiseen TrueType-kirjasimeen, mutta alkuperäisen nimi näytetään kirjasintyyppinä hakasulkeissa.


ArchiCAD-yhteys Add-In Autodesk Revit 2015 -ohjelmiin saatavilla

torstaina 9. lokakuuta 2014

Ilmaisen lisäosan avulla ohjelmien välinen IFC-mallipohjainen, kaksisuuntainen yhteistyö helpottuu. Lisäosa toimii Revit Structure-, Revit MEP- ja Revit Architecture 2015 -ohjelmissa.

Laajennus sisältää kaksi toimintoa:
• "Parempi IFC import" tuo IFC-mallit ja käyttää lisäominaisuuksia arkkitehtimallin tuomiseen.
• "Vienti ArchiCADiin" vie mallin elementit asetuksin, jotka on optimoitu niiden käyttöön ArchiCADissä.

Uutta versiossa 2015:
Seuraavat lisäominaisuudet mahdollistavat Revit-ohjelmiin valinnaiset tuonti- ja vientiominaisuuksien muokkausmahdollisuudet:
• Kaikkien attribuuttien, ominaisuuksien ja luokittelutunnusten tuominen taulukoitavina Revit-parametreina
• Elementtien Revitin Phase-ominaisuuden (vaihe) mukainen vieminen IFC-tiedostoon
• 2D-merkintöjen vieminen
• Elementtien osien (Parts) vieminen itsenäisinä rakennuselementteinä
• Taulukkotietojen vieminen IFC-ominaisuuksina
• Family- ja Type-nimien vienti viiteominaisuuksina
• Pakatun tiedostomuodon (IfcZIP) käyttö sekä Viennissä että Tuonnissa

Tarkemmat ohjeet ja lataukset löytyvät osoitteesta http://www.graphisoft.com/downloads/interoperability.html.